Pedeapsă minimă pentru asasinul din Uricani

Nicoleta Popa
 
Asasinul femeii de 55 de ani din Uricani, ucisă în luna martie a acestui an, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.
Judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au decis că Marius Ţinică este vinovat pentru moartea femeii, lucru pe care chiar el l-a mărturisit în faţa instanţei. Tânărul de 25 de ani a mai fost condamnat în 2008 de către Judecătoria Petroşani la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru tâlhărie. Magistraţii au decis ca el să execute şi această condamnare, astfel că riscă să rămână în închisoare 18 ani. Criminalul are dreptul să facă recurs în 10 zile de la comunicarea hotărârii. Totodată, trebuie să plătească suma de 4.200 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.
Avocatul asasinului a cerut o pedeapsă minimă, motivând că bărbatul suferă de tulburări psihice, survenite în urma unui accident. Potrivit apărătorului acestuia, în urmă cu trei ani, în timp ce se afla la muncă la o cabană din Straja, tânărului i-a căzut în cap o bilă de lemn. Acuzarea a precizat însă, că, în urma expertizei medico-legale, s-a constatat că acesta suferă de tulburări de personalitate de tip disocial, însă a avut discernământ când a săvârşit fapta.

Dat de gol de o picătură de sânge
Ţinică a intrat cu forţa în locuinţa femeii, pentru a-i fura banii. El ştia că aceasta venise de curând din străinătate şi că avea o sumă însemnată de bani, pe care o ţinea în casă. Astfel că, după ce a omorât-o, i-a furat poşeta  şi o borsetă, din care a sustras 1.000 de lei şi două sute de euro, iar apoi le-a aruncat la un coş de gunoi din apropierea blocului, pentru a încerca să îşi acopere fapta. A doua zi, asasinul a părăsit localitatea şi a plecat la Constanţa. Probele de sânge descoperite la faţa locului, pe ochelarii victimei, dar şi pe sfoara cu care a fost strangulată, i-au dus pe anchetatori direct la autor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.