UEFA Youth League, ediţia 2020/2021, a fost anulată

Comitetul Executiv UEFA a decis să anu­leze ediţia 2020/21 a UEFA Youth League din cauza pandemiei Covid-19 şi a efectelor sale asupra organizării competiţiilor.
Anul trecut UEFA a decis să modifice formatul competiţiei şi să amâne începerea acesteia, dar măsurile impuse de autorităţile sanitare din Europa s-au înmulţit în ultima perioadă. Restricţiile de călătorie care afectează cluburile participante creează difi­cultăţi majore pentru organizarea meciurilor, iar două cluburi au anunţat deja că se retrag din competiţie.
Comitetul executiv al UEFA a subliniat că nu există nicio posibilitate de a amâna în continuare începerea competiţiei şi că sănătatea şi siguranţa jucătorilor trebuie să aibă prioritate.
Din păcate, condiţiile pentru reluarea aces­tei competiţii internaţionale de tineret nu sunt îndeplinite în circumstanţele ac­tuale, luându-se astfel decizia de a anula ediţia UEFA Youth League din acest sezon.
Campioana Ligii Elitelor U19, FC Viitorul, urma să reprezinte România în competiţia UEFA. Constănţenii ar fi trebuit să debuteze pe 2 martie, în primul tur, împotriva cam­pioanei Ciprului, Apoel Nicosia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare