UEFA nu vrea ca meciurile de la EURO 2020 să se dispute cu porţile închise

UEFA nu acceptă ca meciurile de la EURO 2020 să se dispute cu porţile închise şi le cere celor 12 oraşe gazdă să primească spec­tatori, a declarat preşedintele forului fot­ba­listic european, Aleksander Ceferin.
Amânat un an din cauza crizei sanitare, EURO 2020 urmează să se desfăşoare în aceas­­tă vară, în perioada 11 iunie – 11 iulie, în 12 oraşe de pe continent, printre care Bu­cu­reştiul.
Ceferin a indicat că UEFA nu mai ia în calcul posibilitatea ca meciurile să se joace cu por­ţile închise. “Avem mai multe scenarii, dar ceea ce putem garanta este că opţiunea de a juca vreun meci de la EURO 2020 pe un stadion gol nu intră în discuţie. Fiecare oraş gazdă trebuie să garanteze că la meciuri vor fi spectatori”, a spus Ceferin.
UEFA a negat informaţia potrivit cărora va amâna decizia cu privire la care dintre cele 12 oraşe vor fi reţinute drept gazde. Ea a indicat că 7 aprilie rămâne termenul limită pentru ca oraşele să prezinte numărul de fani care vor avea acces pe stadioane.
Comitetul executiv al UEFA se va reuni pe 19 aprilie, cu o zi înaintea congresului UEFA, la care va fi luată o decizie finală în privinţa ora­şelor gazdă.
„Noi am stabilit ca termen limită 20 aprilie pentru decizia finală referitoare la EURO”, a spus Ceferin. “Scenariul ideal este ca turneul să se desfăşoare în cele 12 locaţii iniţiale, însă dacă asta nu este posibil, atunci va avea loc în 10 sau 11 ţări, dacă una sau mai multe dintre locaţii nu pot îndeplini condiţiile cerute”, a adăugat Ceferin.
Oraşele desemnate să găzduiască parti­dele turneului final sunt Amsterdam, Baku, Bil­bao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Munchen, Roma, Sankt Petersburg şi Londra, capitala britanică urmând să or­ga­ni­zeze semifinalele şi finala EURO 2020.
Arena Naţională din Bucureşti urmează să găzduiască partidele Austria – Macedonia de Nord (14 iunie), Ucraina – Macedonia de Nord (18 iunie), Ucraina – Austria (22 iunie), toate din Grupa C a competiţiei, precum şi un meci din optimile de finală, pe 29 iunie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Monica Niculescu este noul căpitan al echipei de Fed Cup a României

Căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României în ultimii 3 ani, Florin Segărceanu a anunţat că nu va

LUPTE LIBERE. Turneul preolimpic la Budapesta

România va participa cu 13 sportivi, 8 la masculin şi 5 la feminin, la Turneul Preo­limpic European de la Budapesta

FOTBAL. Meciurile României din cadrul Euro 2021 se joacă fără spectatori

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că meciurile din faza grupelor de la Campionatul European U21 se vor disputa

Închide