Ce şanse are echipa de handbal feminin a României la turneul preolimpic?

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, consideră că echipa naţională de handbal feminin a României are 50% şanse de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, precizând că turneul preolimpic va fi unul atipic.
„O să fie un turneu dur, o să fie greu. Cred că 50% este un pronostic onorabil de calificare pentru echipa noastră. Nu cred că există o favorită la calificarea la Jocurile Olimpice. Contează foarte mult forma de moment, contează foarte mult să trecem cu bine testele de COVID. Cred că este un turneu atipic, un turneu în care conjunctura va avea un cuvânt greu de spus”, a declarat Alexandru Dedu.
Alexandru Dedu consideră că atuul echipei României la turneul preolimpic va fi dorinţa foarte mare de calificare a jucătoarelor pre­gătite de Adrian Vasile. “Dorinţa de calificare, clar, va fi atuul nostru. Atmosfera este foarte bună la lot, avem absolut tot ce ne trebuie, organizare ireproşabilă din toate punctele de vedere. Sperăm că o să cântărească şi treaba asta în calificare”, a mai spus pre­şe­dintele Federaţiei Române de Handbal.
Primul meci al României este programat sâmbătă, 20 martie, de la ora 20:30, îm­po­triva Norvegiei. Ziua următoare, de la ora 17:00, se va juca partida decisivă România – Muntenegru. Partida Norvegia – Mun­te­negru are loc vineri, în prima zi a turneului preolimpic. Primele două clasate la turneul din Muntenegru obţin calificarea la JO 2020.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare