Monica Niculescu este noul căpitan al echipei de Fed Cup a României

Căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României în ultimii 3 ani, Florin Segărceanu a anunţat că nu va mai continua în această funcţie. Noul căpitan al echipei de Fed Cup a României va fi o jucătoare aflată în activitate. Este vorba despre Monica Niculescu (147 WTA la simplu, 53 WTA la dublu).
România va întâlni Italia, în barajul pentru menţinerea/promovarea în Grupa Mondială a “Billie Jean King Cup”, fosta Fed Cup. Denumirea competiţiei pe echipe a fost modificată anul trecut în luna septembrie. Meciurile întâlnirii dintre România şi Italia vor avea loc în 16 şi 17 aprilie, la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă.
„Nu mai sunt căpitanul nejucător al echipei de FedCup, o să fiu în preajma echipei. FedCup-ul intră într-o nouă etapă din punctul meu de vedere şi vine o generaţie tânără şi am considerat că un suflu mai tânăr, mai proaspăt să preia această generaţie şi să mun­cească în următorii ani. Monica Nicu­lescu (foto) este pentru momentul acesta căpitanul nejucător pentru această primă întâlnire. Bineînţeles, va fi ajutată de Simona Halep cu sfaturi şi de Alina Tecşor, care a rămas în continuare acolo.
Generaţia nouă intră pe mâini bune şi sper să vedem rezultate. Eu voi rămâne alături de echipă, voi fi acolo mereu, dar nu voi mai fi pe bancă, în poziţia de căpitan. Nu am niciun regret, a fost o experienţă frumoasă şi faptul că o să fiu întotdeauna lângă ele mă face să mă simt foarte bine. Am o prietenie foarte strânsă şi cu Simona şi cu celelalte fete. Poate este o chestiune şi de vârstă, eu anul acesta împlinesc 60 de ani şi uneori cred că generaţiile tinere au nevoie de mai multă energie şi poate de persoane mai apropiate de vârsta lor” a declarat Florin Segărceanu, într-un interviu la Radio Timişoara.
Florin Segărceanu a stat pe banca naţionalei la 5 întâlniri, câştigând 3 dintre ele: 3-1 cu Canada, 3-1 cu Elveţia şi 3-2 cu Cehia, dar a pierdut însă ultimele două meciuri, 2-3 cu Franţa în semifinalele din 2019, respectiv 2-3 cu Rusia în primul tur al Grupei Mondiale din 2020.
După eşecul cu Rusia, echipa noastră a ajuns la barajul de menţinere în grupa mondială. Monica Niculescu, noul căpitan-nejucător, nu se va putea baza, cel mai probabil, pe Simona Halep la meciul cu Italia. Cea mai bună jucătoare a lumii va spune „pas” convocării la echipa naţională, conform spuselor lui Florin Segărceanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
LUPTE LIBERE. Turneul preolimpic la Budapesta

România va participa cu 13 sportivi, 8 la masculin şi 5 la feminin, la Turneul Preo­limpic European de la Budapesta

FOTBAL. Meciurile României din cadrul Euro 2021 se joacă fără spectatori

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că meciurile din faza grupelor de la Campionatul European U21 se vor disputa

Comisia Europeană propune o adeverință electronică verde pentru a facilita libera circulație în UE

Comisia Europeană propune crearea unei adeverinţe electronice verzi pentru a facilita libera circulaţie, în condiţii de siguranţă, în interiorul UE,

Închide