LUPTE LIBERE. Turneul preolimpic la Budapesta

România va participa cu 13 sportivi, 8 la masculin şi 5 la feminin, la Turneul Preo­limpic European de la Budapesta (18-21 martie), iar obiectivul la această com­pe­tiţie este calificarea a minimum 2 luptători la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
„Este un turneu preolimpic foarte puter­nic, el reprezintă penultima şansă pentru asigurarea biletelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru unii dintre sportivi. Sperăm la minimum doi calificaţi, ca să putem pre­găti apoi şi turneul preolimpic de la Sofia, din luna mai. Se ştiu ei cei cu şanse, nu vreau să dau nume. Dar dacă numărul de calificaţi va fi mai mare, cu atât mai bine. Calificarea se obţine prin atingerea finalei la fiecare categorie. Deci primii doi merg la Jocurile Olimpice. Miza noastră practic este finala, nu ne interesează locul 1 sau altceva”, a spus Răzvan Pîrcălabu, preşe­din­tele Federaţiei Române de Lupte (FRL).
„Vor fi restricţii foarte mari la Budapesta pentru siguranţă în contextul pandemiei de COVID-19. Sunt condiţii pe care noi nu prea le-am mai întâlnit până acum, adică toată lumea va mânca în camera de hotel la caserolă dimineaţa, la prânz şi seara. Nu este voie să părăseşti hotelul decât pentru a merge la sala de concurs. Absolut totul e închis în Ungaria. Sunt restricţii care te îngrădesc puţin din punct de vedere psihic, dar eu spun că vom completa cu dorinţa şi speranţa unor noi sportivi calificaţi la Tokyo. La Budapesta merge şi Alina Vuc, care e deja calificată la Tokyo, ca să vadă concursul, să le analizeze pe viitoarele sale adversare. De asemenea, am considerat că e bine să fie alături de fete, să le ridice moralul, să le încurajeze”, a adăugat Pîrcălabu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
FOTBAL. Meciurile României din cadrul Euro 2021 se joacă fără spectatori

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat că meciurile din faza grupelor de la Campionatul European U21 se vor disputa

Comisia Europeană propune o adeverință electronică verde pentru a facilita libera circulație în UE

Comisia Europeană propune crearea unei adeverinţe electronice verzi pentru a facilita libera circulaţie, în condiţii de siguranţă, în interiorul UE,

Devenii puşi să plătească în plus, pentru că nu au căldură şi apă caldă!

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, le arată obrazul şefilor Complexului Energetic Hunedoara şi le cere demisia!   Sorina Popa Primarul

Închide