UEFA face planificări pentru Euro 2020

14 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin (foto), este sigur că Euro 2020, amânat din cauza pandemiei, se va juca anul viitor şi a explicat într-o conferinţă de presă că sunt luate în calcul diferite opţiuni.

„Deocamdată, planificăm Euro exact aşa cum ni-l dorim”, a afirmat el, răspunzând la o întrebare despre accesul suporterilor în incintele sportive din cele 12 ţări (printre care este şi România), desemnate pentru competiţia ce va avea loc între 11 iunie şi 11 iulie anul viitor.
„Acum suntem bine pregătiţi, suntem mai inteligenţi şi mai puternici decât anul trecut, fiindcă ştim că se poate întâmpla orice.Am putea face lucruri diferite. Ne gândim la soluţii fără fani sau cu 30%, 50%, 70% (gradul de ocupare a sta­dioanelor – n. r.). Teoretic, am putea or­ganiza Euro în douăsprezece, unsprezece, zece, trei ţări sau chiar într-una singură. O putem face, dacă vrem”, a spus Ceferin.
Întrebat dacă ar mai putea avea loc un Campionat European organizat în nu­meroase ţări, Ceferin a răspuns: “Nu cred că aş susţine din nou această idee”.Pe plan sanitar, oficialul sloven a salutat proto­coalele introduse de UEFA: “Din luna august, noi am organizat peste 420 de meciuri internaţionale, vorbesc doar de meciuri sub egida UEFA, fără niciun incident notabil”.
Euro 2020, programat iniţial în perioada 12 iunie-12 iulie, a fost amânat de UEFA pentru perioada 11 iunie-11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. Arena Naţională din Bucureşti va găzdui trei meciuri din Grupa C şi unul în optimile de finală. Cele 12 oraşe-gazdă pentru Euro 2020 sunt Amsterdam ,Baku ,Bilbao, Bucureşti, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma şi Sankt Petersburg.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Naţionala de rugby s-a reunit la Snagov

Lotul echipei naţionale de rugby a României s-a reunit, mari, la Bucureşti, pentru meciul test cu Rusia şi ultimul joc...

Constantina Diţă, ambasadoare a Campionatelor Mondiale de semimaraton din Polonia

Fosta mare atletă română Constantina Diţă (foto), campioană olimpică la maraton în 2008 la Beijing, a fost numită de World...

Fotbal Liga a IV-a. Surprize în etapa a treia din campionat

Hunedoara este singurul județ din partea de vest a țării care a reușit să  organizeze  competiția de fotbal din Liga a IV-a...

Închide