FlashReportaj

Tuţi, căţelul poştaş

Dana Istudor

Un căţeluş pe nume Tuţi duce în fiecare dimineaţă presa magistraţilor de la Petroşani. Câinele s-a aciuat pe lângă Judecătoria Petroşani, în urmă cu aproape 10 ani, după ce stăpâna lui, o bucătăreasă de la un complex turistic din localitate, nu a mai putut să-l ţină.

Cumpără zilnic ziarul
Patrupedul este răsfăţatul magistraţilor şi se dovedeşte şi foarte curajos, după ce i-a salvat viaţa celui care îl are în grijă, un agajat al Parchetului Petroşani. Între căţel şi angajatul Parchetului, care i-a devenit stăpân şi prieten, s-a stabilit o legătură strânsă, încât cei doi nu se despart aproape niciodată. „Ne-am salvat viaţa reciproc. Am mers la ţară, la Vâlcea, şi eram lângă un râu pe partea cealaltă, iar Tuţi a sărit în apă să vină la mine. N-a contat că apa era mare şi valurile uriaşe. A trebuit să sar după el şi să-l salvez. Şi el mi-a salvat mie viaţa. Cineva a dat foc la nişte butoaie cu deşeuri în ele în faţa blocului unde locuiesc, chiar sub geamul meu. Din neglijenţă, nu ştiu, dar este cert că era un fum gros şi înecăcios. Eu aveam gemul deschis puţin şi căţelul a venit din bucătărie până la mine în dormitor şi m-a tras de picioare să mă trezesc. Era un fum în casă, foarte mult dioxid de carbon şi puteam muri. Sper să nu mai fie nevoie să ne salvăm reciproc, dar oricând aş face orice pentru el”, povesteşte Gheorghe Belea, angajatul Parchetului care se îngrijeşte de căţel.
Foarte jucăuş, patrupedul i-a cucerit imediat pe angajaţii instituţiei, iar aceştia l-au adoptat şi-l îngrijesc de aproape 10 ani. Tot de atunci, Tuţi le întoarce serviciul în fiecare dimineaţă şi le aduce ziarul de la chioşcul aflat la câteva străzi distanţă. El merge la chioşc cu banii pentru ziare în gură şi se întoarce înapoi cu ziarele, tot ţinute bine în dinţi. Tuţi se dovedeşte un bun paznic. Deşi mulţi au râvnit la bancnota de 10 sau de 50 de lei aflată în colţii căţeluşului, nimeni n-a reuşit să i-o ia, în afară de stăpân sau vânzătorul de ziare de la chioşc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura