Turneul de tenis US Open fără vedete?

Sportivii înscrişi pentru a participa la întrecerile turneului american US Open au primit un act, pe care trebuie să-l semneze, prin care îşi asumă întreaga vină în cazul în care vor avea probleme medicale. De asemenea, în cazul unui deces, reprezentanţii atletului respectiv nu vor putea înainta nici un proces organizatorilor turneului. În aceste condiţii, mulţi dintre tenismeni au renunţat la a mai participa la aceste întreceri.

Ucraineanca Elina Svitolina, 25 de ani, locul 5 WTA, şi olandeza Kiki Bertens, 29 de ani, locul 7 WTA, s-au retras de la US Open.
„Înţeleg şi respect eforturile tuturor de a desfăşura acest eveniment într-un cadru cât mai sigur, dar nu mă simt confortabil să călătoresc în SUA fără să-mi expun echipa şi pe mine la diverse riscuri”, a motivat Svitolina.
„Situaţia legată de Covid-19 în lume este în continuare îngrijorătoare. Sănătatea tuturor şi controlarea virusului sunt prioritare”, a explicat Bertens.
După cum am mai anunţat, Simona Halep s-a retras deja de la Cincinnati (mutat la New York din cauza COVID-19), turneu care precede US Open. Fostul lider mondial a rămas pe lista participanţilor la turneul de Mare şlem din State. Decizia de a participa sau nu va fi luată în apropierea debutului întrecerii, după cum au spus membrii echipei sale.
Turneul US Open se va disputa la New York începând cu 31 august, fără spectatori. Rafael Nadal şi Ashleigh Barty anunţaseră şi ei că nu merg la competiţia americană.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.