Turneul Australian Open sub semnul pandemiei

Primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, tinde să se transforme într-un iad pentru jucători. Mulţi dintre ei au fost aduşi cu avioane charter în Aus­tralia şi urmează să stea în izolare vreme de 14 zile, cu permisiunea de antrenament vreme de cinci ore pe zi.
Doar că unele cazuri de coronavirus desco­perite în două dintre cursele aviatice – niciunul la sportivi, ci la personalul auxiliar – au făcut ca numeroşi jucători, prin­tre care Sorana Cîrstea să fie nevoiţi să intre în carantină de două săptămâni, pe­rioa­dă în care au interzis şi la antrena­mente.
Tenismena româncă Sorana Cîrstea a scris pe o reţea de socializare că dacă ar fi ştiut că regulile sunt draconice nu s-ar mai fi înscris la acest concurs şi consideră că după o astfel de carantină ar avea nevoie de trei săptămâni pentru a reintra în formă.
În plus, Sylvain Bruneau, antrenorul jucătoarei de tenis Bianca Andreescu, a anunţat, sâmbătă, că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus după ce a ajuns la Melbourne cu un charter de la Abu Dhabi, informează presa canadiană. El spune că nu ştie cum a contractat virusul. Antrenorul s-a declarat foarte trist de situaţie şi îi pare rău pentru consecinţele asupra celor cu care a călătorit în avion.
Cei 23 de jucători care au sosit cu zborul afectat au intrat într-o carantină strictă de 14 zile în camerele lor de hotel, pe care nu vor putea să le părăsească, astfel că nu vor avea voie să se antreneze în acest timp.
Alţi sportivi participanţi de la Australian Open au încercat să iasă din camerele de hotel în care sunt carantinaţi, încălcând ast­fel protocoalele sanitare de la Mel­bourne! Organizatorii i-au informat că la următoarea abatere vor fi excluşi din competiţie şi chiar daţi afară din Australia. Turneul de la Melbourne este programat să înceapă pe 8 februarie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare