Ministrul Eduard Novak este împotriva discriminării sportivilor

17 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak (foto), a afirmat recent că nu va accepta pe durata mandatului său ca vreun sportiv să fie discriminat, cerând în acest sens criterii clare de la care să nu existe abateri.
„Primesc zilnic, pe diverse canale de comu­nicare, mesaje de la sportivi, cluburi sau federaţii în legătură cu diverse situaţii injuste, de discriminare a sportivilor. Unele dintre ele sunt simple relatări, iar cele mai mult nu sunt transmise pe cale oficială. Ca urmare a acestor situaţii, vreau să fac o serie de precizări. Nu voi accepta discriminarea pentru niciun sportiv din România. În susţinerea acestui principiu de bază în activitatea mea ca ministru, voi cere criterii clare de calificare, astfel încât nici sportivii, dar nici structurile sportive să nu se abată de la angajamentele lor. Toţi sportivii remarcabili, care au făcut sau îşi doresc să facă performanţă şi abordează pregătirea şi competiţiile cu seriozitate şi responsa­bilitate, vor fi sprijiniţi şi promovaţi”, a scris Novak pe pagina sa de Facebook.
El a cerut sportivilor să îi transmită situa­ţiile injuste cu care s-au confruntat, cu docu­mente doveditoare.”Chiar dacă ministerul nu s-a implicat până acum în această zonă, eu îmi doresc să schimb abordarea. Ca sportiv de performanţă, ştiu cât de greu este, câte piedici pot exista şi de câte ori anumite organizaţii sunt mai degrabă obstacol, decât sprijin, aşa cum ar fi normal. În acest sens, vă rog să transmiteţi în atenţia mea, ca mi­nistru, situaţiile pe care le consideraţi in­juste, însă pe canalele oficiale de comuni­care ale ministerului, şi nu sub formă de simplă relatare, ci însoţite de documente doveditoare pentru fiecare dintre susţinerile făcute în sesizarea dumneavoastră”, a mai scris Eduard Novak.
Eduard Novak, ciclist paralimpic, este primul sportiv aflat încă în activitate care ocupă funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Turneul Australian Open sub semnul pandemiei

Primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, tinde să se transforme într-un iad pentru jucători. Mulţi dintre ei...

Preşedintele Consiliului European consideră că nu este cazul introducerii “paşapoartelor de vaccinare”

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel (foto), consideră că ar putea fi introdus la un moment dat un "pa­şaport de vaccinare"...

Comunicat de presă

Închide