Preşedintele Consiliului European consideră că nu este cazul introducerii “paşapoartelor de vaccinare”

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel (foto), consideră că ar putea fi introdus la un moment dat un “pa­şaport de vaccinare” împotriva corona­viru­sului, dar nu este cazul acum, transmite dpa.
Buitenhof, Michel a declarat că dez­ba­terea este “foarte pertinentă”, dar decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene.
Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a cerut marţi crearea unui paşaport special care să ateste vaccinarea purtătorului. El a trimis o scrisoare în acest sens Comisiei Europene.
Potrivit lui Michel, există un acord de principiu privind un astfel de document, dar încă nu este momentul: mai întâi “trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni”. El a explicat pentru Buitenhof că dacă va fi introdus prea devreme, paşaportul ar putea “produce o frustrare uriaşă în Europa” şi în alte părţi ale lumii.
Preşedintele Consiliului European a apre­ciat însă, ca răspuns la o întrebare, că “nu exclude” ca pe viitor deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi. “Subiectul este sensibil în multe ţări euro­pene”, a recunoscut Michel. (Agerpres)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare