ComunitateEducatie si cultura

Turneu de succes pentru artiștii Teatrului de Artă Deva

La invitația Asociației Alexandru Ioan Cuza din Heidelberg și a Fo­ru­mului German din Stuttgart, echipa Teatrului de Artă Deva a efectuat un turneu în Germania, în perioada 4-10 mai 2023, cu spectacolul „Mafia fe­meilor„ după Aldo Lo Castro, regia Mihai Panaitescu.

Parteneriat
„Orașele în care s-a jucat producția tea­trului devean au fost: 5 mai – Munchen, 6 mai-Stuttgart, 7 mai-Heidel­berg, 8 mai-Frankfurt. Comu­ni­tățile românilor aflați în aceste localități au primit cu mare căldură producția noastră iar a­ceste succese înregistrate la toate re­prezentațiile noastre, au făcut posibilă punerea bazelor unui parteneriat cu partea germană, urmând ca Teatrul de Artă Deva să facă parte din viața cul­turală a comunităților românești din Germania și în anii ce vor urma.
Am fost onorați de participarea Con­su­lului General al României la Stuttgart, excelența sa domnul Radu Dumitru Florea, care a susținut un cuvânt de în­ce­put în cadrul evenimentului desfă­șu­rat în 6 mai, și care a aplaudat la scenă deschisă prestația ac­torilor deveni!
Succesul înregistrat în Germania ne face în­cre­zători că de­mersul nostru cul­tural este pe drumul cel bun și sun­tem profund re­cu­noscători Con­si­liu­lui Ju­de­țean Hunedoara pentru sprijinul acor­dat instituției noas­tre”, a spus Mihai Panaitescu (medalion), managerul tea­trului de­vean.

O mână de meșteri de ocazie
„Întorși acasă, am început pregătirile pentru următoarea premieră, un spec­tacol adresat întregii familii. În data de 2 iunie, va avea loc premiera spectacolul „Muzicanții din Bremen”, regia Traian Savinescu”, a adăugat managerul.
„Într-un atelier auto de la poalele Cetăţii, o mână de meşteri de ocazie, sortiţi să vieţuiască împreună, mun­cesc, se distrează şi … visează să eva­deze spre un Bremen miraculos în care să-şi împlinească destinul. Câine şi mă­gar, cocoş, şoarece sau pisică, (o ade­vărată faună cu caractere umane) îşi dau mâna şi-şi leagă sufletele unii de alţii. Este o lume pestriţă de băştinaşi şi străini, cu personaje de toate nea­mu­rile, stângace şi caraghioase uneori, sim­patice de cele mai multe ori. Mu­zica, aşa cum o înţelege şi simte fie­care-n felul său, îi aduce mai aproape pe unii de alţii, ajungând într-un final să-i facă fericiţi. Bucuria şi entuziasmul lor sunt molip­si­toare, stârnind în parti­ci­panţi admiraţie şi în…cântare. Privită cu ochii zilelor noastre, povestea îşi arată şi alte feţe, pe care vă invită să le des­coperiţi. Îi veţi recunoaşte pe MissTerry (pisica), Natasha (măgăriţa), HerrNext (câinele), Belcanto (cocoşul), sau Hava (şoa­recele), personaje familiare, iar în Tza-Tza, Manea, Abdul, Angel şi Globo pe mai noii veniţi. Cu puţină magie şi niţel umor, multă bună dispoziţie şi cu­loare … şi multă, multă muzică, vă aş­teaptă pe scenă, la Teatrul de Artă, MUZICANŢII DIN BREMEN”, spun reprezentanții Teatrului de Artă Deva.
Distribuția spectacolului este: Mihai Feier, Cristina Lazăr, Dumitru Stegărescu, Eugen Pădureanu, Andreea Pascu, Roxana Olșanschi, Petru Nistor, Viorel Moldovan, Alis Gavriluță, Daria Crișan.
Prețul biletului: 30 lei/15 lei.
Biletele s-au pus în vânzare la Agenția Teatrală și online pe site-ul Eventbook.ro

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura