Cum a ajuns un consilier local din Hunedoara să-i plătească 4.000 de lei primarului Dan Bobouțanu

Consilierul local POL din Hunedoara, Claudiu Ionescu, beneficiar de o pensie de invaliditate, l-a dat în judecată pe primarul Hunedoarei că acesta a spus adevărul despre el

 

Sorina Popa

Ieri, la Tribunalul Hunedoara s-a con­su­mat un nou termen în dosarul în care consilierul local POL din Hunedoara, Claudiu Ionescu (foto dreapta), l-a reclamat pe primarul Hunedoarei că a spus într-o ședință de consiliu că alesul local are pensie de invaliditate. Omul s-a simțit jignit și a acționat în instanță primăria dar și pe edilul șef. În aceste condiții, cei de la primărie au fost nevoiți să se apere și au obținut mai multe documente pe care le-au pre­zentat judecătoarei cauzei. Sur­pri­zele s-au ținut lanț, iar ceea ce a aflat conducerea primăriei e șocant.

Pensionat la 42 de ani din Poliție
Ieri, însă, Claudiu Ionescu a spus judecătoarei că renunță la proces. Atât. El va trebui totuși să-i achite pri­ma­rului Dan Bobouțanu (foto stânga) suma de 4.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.
„Totul a pornit de la o ședință de consiliu local, în care consilierul Claudiu Ionescu s-a abținut de la un vot pentru reducerea prețului biletelor de intrare la Castelul Corvinilor pentru pen­sionari. El a spus atunci că e tânăr pensionar și că nu votează. Și eu am spus că el are pen­sie de invaliditate. Pentru asta m-a dat în judecată pe mine, primăria. Așa că am fost nevoiți să ne apărăm, obținând, ins­tituțional, documente. Am aflat că dom­nul Claudiu Ionescu are un dosar me­dical, fiind pensionat cu handicap de gradul III, la 42 de ani, din Ministerul de Interne, cu o capacitate de muncă re­dusă cu 60 la sută. Un diagnostic grav, după mine, tulburare depresivă majoră recurentă. Nu ne-am dorit să ajungem în această situație, Doamne ferește pe toată lumea de boli. Dar, domnul Ionescu este om politic, votează în Con­siliul Local Hunedoara. Ne punem sem­ne de în­trebare dacă astfel de aleși au dreptul să se joace cu destinele ce­tă­țenilor?”, a spus Dan Bobouțanu, la ie­șirea de la Tribunal.

Este necesar un aviz psihologic
„Am fost dați în judecată, ne-am apă­rat. Nu este o jignire să ai pensie de invaliditate. Însă, nu puteam să nu ne apă­răm. Domnul consilieri Claudiu Ionescu se prevalează de această pensie de invaliditate, ca și când nu ar avea discernământ. Are peste 160 de cereri în primărie pentru tot felul de lucruri. În sala de judecată, ați văzut, a renunțat la plângerea respectivă, deci noi avem dreptate. Nu dorim să ducem procese cu nimeni. Avem treburi mai importante la primărie. Am pierdut ore la Tribunal și zile pentru a ne pregăti apărarea. Nu cred că domnul Ionescu poate să-și facă datoria față de ce­tă­țeni. Este păcat că nu există lege, pen­tru a putea accede în funcțiile publice doar cu un aviz psihologic. Și pentru obținerea carnetului de conducere ai nevoie de examen psihologic”, a adău­gat edilul șef al Hunedoarei.