Turneu de streetball la Deva

11 x 1 la competitie si-au anuntat participarea  si echipe feminine

Ciprian Marinuţ

Antrenorii de baschet de la CSS Deva şi profesorii catedrei de sport de la Şcoala generală „Andrei Şaguna” din Deva organizează ediţia a doua a competiţiei de streetball (baschet de stradă), „Memorialul Stelian Popescu”.

Azi se încheie înscrierile
Iubitorii baschetului din Deva sunt provocaţi să-şi etaleze talentul în cadrul unui turneu de streetball (baschet de stradă), care se va desfăşura, în sistem trei contra trei, joi şi vineri, pe terenurile Şcolii „Andrei Şaguna”. Cei care doresc să participe la această competiţie se pot înscrie, chiar dacă sunt jucătorii, amatori sau legitimaţi, cu condiţia să formeze echipe care să respecte criteriile de vârstă stabilite de organizatori. „Se va juca la trei categorii de vârstă, respectiv sub 14 ani, între 14 şi 18 ani şi peste 18 ani, la feminin şi masculin. Înscrierile se încheie azi, iar mâine se vor disputa competiţiile echipelor sub 18 ani, în vreme ce vineri va avea loc turneul grupărilor de peste 18 ani”, a spus antrenorul Dan Ghiguţă, unul dintre organizatorii turneului.

Spectacol sub panou
Streetball-ul este foarte popular, întrucât poate fi mai spectaculos decât baschetul propriu-zis. La streetball, regulile nu sunt atât de rigide şi se permit procedee şi execuţii care nu sunt acceptate în baschetul din competiţiile oficiale. Principiul de bază este spectacolul sportiv. De aceea, la turneul de la Deva va funcţiona o regulă nescrisă de 30 de secunde, care va putea fi aplicată de monitorul terenului şi care va penaliza echipa care trage de timp, prin pierderea posesiei.
Regulamentul prevede că fiecare grupă va fi formată din trei jucători şi o rezervă. Procedeul „slam dunk“ nu este permis la încălzire, dar este acceptat în timpul desfăşurării meciurilor. Oricare coş marcat va conta un punct, iar fiecare fault pe aruncare va fi penalizat cu o aruncare de la linia de aruncări libere.
Câştigătoarea unui meci va fi desemnată echipa care va ajunge prima la 15 puncte sau formaţia aflată în avantaj după 15 minute de joc. În caz de egalitate după 15 minute de joc, echipa câştigătoare va fi desemnată după o repriză de prelungiri, în care se va juca până la trei puncte marcate, fără limită de timp.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare