Gura lumii

16 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Finanţatorul unei echipe ce visează de mai mulţi ani să joace pe un semicerc de nivel internaţional s-a transformat dintr-un devorator de antrenori, într-un mieluşel, ce înghite toate toanele noului tehnician. Care are, e drept, o carte de vizită impresionantă. Cică, investitorul îşi iubeşte cu pasiune echipa şi se luptă acum cu sine însuşi pentru a nu mai comite greşelile din trecut, când a încălcat de mai multe ori autoritatea tehnicienilor ce au fost la formaţie şi a plătit destul de scump. Culmea e că acum, când finanţatorul şi-a băgat minţile în cap şi a devenit mai profesionist, „necazul” tot n-a dispărut, ci a „explodat” din cauza toanelor noului tehnician al echipei. Acesta nu doar că profită din plin de atitudinea extrem de înţelegătoare a patronului, dar parcă îl şi provoacă într-un fel pe finanţator. Tehnicianul afişează un orgoliu nemăsurat şi provoacă dese conflicte cu jucătoarele, pe care investitorul trebuie să le medieze. Spun cârcotaşii, că la ultimul meci, finanţatorul s-a cam plâns că antrenorul îi dă „ignore” total şi că nici măcar nu-l salută, „de parcă el m-ar plăti pe mine şi nu eu pe el”. Mai mult, la final, patronul a criticat  şi jocul slab al echipei, trimiţând deci, săgeţi otrăvite spre tehnician. Rămâne de văzut, care dintre cele două nuci va fi mai tare şi mai ales, ce rezultate va avea echipa în acest context total impropriu performanţei.

 
La o echipă din sudul judeţului, despre care se zice că joacă mai mult în culise decât pe teren, s-a pus la cale un nou plan experimental, pentru a-l obliga pe antrenorul principal să joace aşa cum i se cântă, deşi el oricum înghite cam tot ce îi dictează mai marii clubului. Cică, un personaj cheie din administraţia clubului, care e de fapt mâna dreaptă a omului care dă banii acolo, s-a apucat de antrenorat şi pregăteşte o grupă de copii. Noul antrenor amator nu a avut o revelaţie şi nici nu va deveni peste noapte un nou Jose Mourinho. Însă, decizia sa îi transmite actualului tehnician un mesaj clar, care lasă să se înţeleagă că în orice moment, formaţia se poate lipsi de serviciile sale, dacă nu e cuminte şi ascultător, întrucât există în curtea lor încă un antrenor talentat. Cam aşa stau lucrurile pe la formaţia cu pricina, dar gurile rele susţin că asemenea situaţii există în acest moment şi în alte cluburi din judeţ, ceea ce explică faptul că aceia care finanţează sporturile s-au cam săturat să arunce cu banii pe fereastră, fără să aibă şi performanţe.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Jiul are două mici recorduri

Pe lângă startul bun şi clasarea pe locul trei, după primele cinci etape în care a rămas neînvinsă, echipa antrenată...

Popicarii, doborâţi de criză

Inter Petrila, vicecampioana României la popice, a pierdut meciul din deplasare cu campioana Poli Iaşi, pe motiv de neprezentare. „Nu...

Vinovaţii, faţă-n faţă cu rudele minerilor morţi

Doar unul dintre cei trei şefi inculpaţi în dosarul exploziilor de metan de la EM Petrila s-a prezentat, ieri, la...

Închide