Tunete şi fulgere la liberali: Generalul Vasile Bârea atacă la baionetă conducerea PNL Hunedoara

05 vasile-barea-brad-735x400Oana Mihnea

După ce duminică, 7 februarie, co-preşedinţii PNL Hunedoara, Dorin Gligor şi Bogdan Ţîmpău, au prezentat în conferinţă de presă rezultatul sondajului făcut pentru Primăria Brad şi de ce acesta nu este unul concludent, generalul Vasile Bârea (foto), unul dintre cei trei sondaţi pentru Primăria Brad, a ţinut să prezinte o altă viziune a lucrurilor. Mai mult, acesta a şi explicat de ce a decis să demisioneze din partid.

N-au respectat statutul partidului
„Eu mi-am dat demisia datorită modului dictatorial şi discreţionar în care cei doi preşedinţi, Dorin Gligor şi Bogdan Ţîmpău, conduc PNL Hunedoara. Am o stimă deosebită pentru Adrian David, nu am nimic să îi reproşez, dar cei doi nu sunt la înălţimea cerinţelor. Mă refer la faptul că ei nu au respectat statutul partidului şi regulamentul de aplicare al acestuia. Noi, în luna iulie a anului trecut, am fost acceptaţi şi validaţi de organizaţia locală trei candidaţi pentru Primăria Brad. Mă refer la mine, Daniel Adam şi Adrian Clonda. În aceste condiţii, pasul următor era să vină cu alte criterii de departajare, referitoare la activitate, iniţiative sau alte acţiuni desfăşurate, astfel încât să fie ales un singur candidat, cu care să vină în şedinţa Biroului Judeţean PNL Hunedoara şi să îl prezinte drept candidat la alegerile locale. Dar ei nu au făcut acest lucru, ci au ales să se întoarcă înapoi la organizaţia locală şi să facă acest sondaj, pentru că nu le-a convenit situaţia. Mai mult, au cerut în organizaţia locală un vot consultativ, care este de asemenea, nestatutar“, a declarat Vasile Bârea.
Acesta mai spune că demisia lui nu a fost una de natură emoţională. „Eu mi-am scris demisia de acasă şi în şedinţa Biroului Judeţean de vinerea trecută, am pus-o pe masă, împreună cu legitimaţia. Nu am demisionat de supărare, ci pentru că nu pot să accept aceste încălcări ale statutului partidului. Oricum, cale de întoarcere nu mai există, nu voi reveni asupra deciziei“, a adăugat Vasile Bârea, consilier judeţean şi demisionar din PNL.

„Joacă pe cartea diversiunii“
Co-preşedintele Dorin Gligor consideră că astfel de acuzaţii sunt nefondate, mai ales în contextul în care situaţia a fost deja lămurită. „Indiferent ce crede domnul Bârea, care joacă pe cartea diversiunii, partidul funcţionează pe principii democratice şi de adevăr. Tocmai de aceea am făcut conferinţa de presă în care am spus clar condiţiile statutare în care s-a luat decizia pentru Brad. Referitor la opoziţia statutară, domnul general al trebui să cunoască şi modul de a contesta deciziile care nu i se par corecte, în forurile instituţionalizate ale partidului“, a menţionat Dorin Gligor, co-preşedinte al PNL Hunedoara.
Şi co-preşedintele Bogdan Ţîmpău demontează afirmaţiile lui Vasile Bârea. Acesta consideră că prin atitudinea pe care o afişează acum, Bârea nu face decât să îl ajute pe actualul primar, Florin Cazacu, să câştige alegerile. „Modalitatea de stabilire a candidatului la Brad este aceeaşi ca în orice altă organizaţie din judeţ unde nu avem primar în funcţie, adică am făcut sondaj. Am amânat luarea unei decizii în speranţa că persoanele implicate îşi vor forma o echipă. Sper ca domnul Bârea să pună interesul cetăţenilor din Brad mai presus de interesul său personal. Mai mult, un dictator dictează şi ceilalţi se supun, nu supune la vot“, a precizat Bogdan Ţîmpău.

10 comentarii la „Tunete şi fulgere la liberali: Generalul Vasile Bârea atacă la baionetă conducerea PNL Hunedoara

 • 8 februarie 2016 la 23:20
  Legătură permanentă

  Domnule Ţîmpău, în ce constă interesul brădenilor ? În ce constă interesul domnului Bârea ? Afirmaţia dumneavoastră este mai mult decât neclară.

 • 8 februarie 2016 la 23:37
  Legătură permanentă

  Afirmatia domnului Timpau este o afirmatie de rahat. Gligor si acesta au crezut ca poate face ce vor din domnul general,dar din pacate s-au inselat amarnic toate jocurile lor de culise au fost dejucate de catre acestea. Domnul Adam ar trebui nici sa mai indrazneasca sa candideze dupa declaratile facute de cei doi presedinti in care afirma ca situatia sa financiara conteaza foarte mult in candidatura sa.

 • 9 februarie 2016 la 0:40
  Legătură permanentă

  Dnu Vasile Barea are un statut normal ca nu este corect săi terfelească cineva numele rușine tradatorilor

 • 9 februarie 2016 la 7:20
  Legătură permanentă

  Bun, Vasile Bârea e un diversionist. Care sunt însă motivele pentru care nu a fost desemnat candidatul PNL pentru funcţia de primar? Dacă organizaţia municipală i-a desemnat pe cei trei nu este logică întrebarea lui Vasile Bârea cu privire la continuarea procesului de desemnare? Nu cumva la mijloc sunt jocuri politicianiste? Nu cumva liderii judeţeni ai PNL se tem că Vasile Bârea ar putea câştiga la Brad şi astfel strică „echilibrul” prestabilit prin negocieri privind împărţirea sferelor de influenţă în judeţ? Altfel ce explicaţie este pentru tergiversarea acesrei situaţii? Sunt sigur că cei doi copreşedinţi vor alege calea tăcerii deoarece, în caz contrar, se afundă şi mai tare în mocirla politicianismului.

 • 9 februarie 2016 la 10:10
  Legătură permanentă

  Lasati-l pe Cazacu, sa facem sa fie bine, ca sa nu fie rau. Sa incercam ceva si pentru dl Gligor, ca sa nu se supere. Sa dam cu praf in ochii prostimii.
  Nu conteaza domnul Barea, nu conteaza ca aruncam in mocirla sintagma de „camarad”, pe care politicienii de „conjunctura” oricum o inteleg altfel fata de militarii de „cariera”.
  E la moda sa-ti rezervi locul in politica pana-ti rezolvi unele probleme, dar domnul Molot a dat inca o data cu mucii in fasole cu unul ca Bogdan.
  Bogdanee da-ti frate demisia acum, ca te mananca de viu „camarazii” dupa alegeri.
  Mi-e greata de de asemenea jigodii, de care depinde totusi soarta unui municipiu, unui judet, unei tari pana la urma.
  Daca tot nu are PNL ul nici un merit pentru dl. Vasile Barea, macar sa-l faca sa inteleaga ca nu e dezirabil pentru „binele” si „linistea” judetului sa-l lase sa le strice „BLATUL” local, construit cu atata iscusinta.
  Hai sa merem cu forta mai departe.
  Eu (fara sa fiu partizan PNL) il vad pe dl. Barea Presedinte CJ, nu pe dl. David manevrat de doamna Harau, nu ?????

 • 9 februarie 2016 la 13:55
  Legătură permanentă

  Generalii sunt sefi directi ai tuturor armelor. Sunt ministri fara portofoliu.Pot fi sefi de state. Dl Barea a fost general la Vanatorii de Munte nu la cei cu centura de câlţi si acolo unde multora ne e groaza sa mergem in trecere si anume in Muntii Harghitei si Covasnei. Eu, in locul dlui Cazacu as face o beţie grava daca am sansa sa scap de un asemenea contracandidat.

 • 9 februarie 2016 la 13:57
  Legătură permanentă

  Adevărat dnu Barea este oglindă orașului și cu siguranță li frică de câștigarea alegerilor baftă De General

 • 11 februarie 2016 la 12:20
  Legătură permanentă

  Eu sunt, tare curios ce isi doresc „bradenii” de la domnul general? Ce comanda vor??? „Drepti” sau „Pe loc repaos” !!! Ca altceva nu cred ca poate, mai ales ca dumnealui a declarat ca are o pensie „onorabila” !!! Poate are si nepoti de plimbat prin parc…???

 • 11 februarie 2016 la 14:53
  Legătură permanentă

  Mai Tavi , chiar daca se vede de la o posta ca esti PSD ist – e opinia ta pe care eu o respect, dar fii macar tu cinstit, daca PNL istii nu-s.
  Dintre contracandidatii lui Cazacu, cel mai bun e Generalul, nu ?!
  Speram ca macar voi motii sa aveti o doza mai mare de fairplay.
  Da de unde, PSD-istii tot PSD-isti, tot n-spe mandate de caciula vor, chiar daca-n 20 de mandate, Cazacu nu a facut NIMIC.
  Cica la USL-listi, cand erau impreuna, le-a trecut prin cap sa-i puna pe viata pe cei cu mai mult de 3 mandate, reduceau costurile.
  Microbistii si politicienii se aseamana, cand nu-s unii in campionat sunt ceilalti in campanie.
  „SUCCESURI”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.