Comunitate

Tudor Andrei are nevoie de ajutorul nostru

07 AFIS TUDOR ANDREI-OrizontalTudor Andrei Culda este un copilaş de 6 luni din Deva. S-a născut în 3 ianuarie 2016 la Cluj, unde la externarea din maternitate s-a descoperit că are trombocitele scăzute. A fost pus imediat pe transfuzie de trombocite şi a făcut perfuzie cu imunoglobuline. După o săptămână valorile au crescut şi am plecat acasă. La o lună de la naştere, valorile trombocitelor au scăzut la 17.000, motiv pentru care am fost transferaţi la spitalul de pediatrie din Cluj, secţia onco-hematologie. S-au început investigaţiile pentru a putea descoperi cauza şi a stabili un diagnostic. Timp de două luni s-au făcut investigaţii, a urmat tratament cu imunoglobuline pentru a stabiliza numărul trombocitelor, dar fără nici un rezultat şi fără a pune un diagnostic.
În luna martie am ajuns la Timişoara la doamna profesor dr. Margit Şerban. A stat internat pe secţia de hematologie la spitalul de copii „Louis Ţurcanu“ unde am început din nou investigaţiile. După multe analize şi efectuarea puncţiei medulare, s-a pus diagnosticul de „sindrom Wiscott-Aldrich“ (WAS).
Am fost la Munchen (Children’s Hospital Klinikum der Universitat Munchen Campus Innenstadt – dr. Fabian Hauck) pentru a-i face analiza care să ne confirme diagnosticul. A început din nou un tratament cu imunoglobuline pentru a stabiliza valoarea foarte mică a trombocitelor dar din păcate nu a mai reacţionat. Apoi a făcut timp de 10 zile tratament cu antibiotic pentru o infecţie urinară (klebsiela), după care am început cortioterapia – tratament cu prednison, care îl face şi în prezent, iar săptămânal îi facem analize pentru a putea urmări evoluţia.
În urmă cu câteva zile am primit rezultatul de la clinica din Munchen care vor să confirme sindormul WAS, dar până a stabili 100 la sută acest diagnostic ne-au chemat să repetăm anumite investigaţii.
Până acum am suportat toate cheltuielile din surse proprii, am aflat de formularul E112/S2 decontat de statul român. Am fost la Casa de sănătate şi ne-au spus că într-adevăr decontează doar anumite analize, nu tot ce e nevoie şi doar pentru copil. Spitalizarea mamei alături de copil nu se decontează şi trebuie să o suportăm noi. Din motive financiare nu putem să plecăm acum la investigaţiile pe care vor să le repete cei de la clinica din Munchen.
Dacă doriţi şi puteţi să ne ajutaţi finaciar vă rugăm să ne spuneţi cum putem să facem ca totul să fie legal. Dacă doriţi să vedeţi orice act medical (bilete de ieşire, rezultate, investigaţii), vă rugăm să ne contactaţi la nr. de telefon de mai jos şi vi le punem la dispoziţie. În aproximativ două săptămâni urmează să fie gata şi un ONG – Asociaţie pentru strângerea fondurilor necesare unui transplant de măduvă. Medicii sunt de părere că dacă se confirmă diagnosticul WAS – va fi nevoie de 130.000 până la 200.000 euro, bani necesari atât pentru transplant, cât şi pentru perioada de recuperare post-transplant.

Persoana de contact: Andrei Claudiu Culda, tel. 0721-047.792.

Conturi:
RO16RNCB0014027015710001 – lei – titular cont Culda Andrei Claudiu
RO25BRDE220SV55882492200 – lei – titular cont Culda Andrei Claudiu
RO79BRDE220SV63759752200 – euro – titular cont Culda Andrei Claudiu

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura