AG Weinberger va concerta la Deva

ag-weinberger

Terasa Restaurantului Casina din Deva va găzdui luni, 1 august, începând cu ora 20, un concert caritabil  în vederea susţinerii Complexului Socio-Medical Maria Beatrice din Alba Iulia. Evenimentul este organizat de Club Rotary Deva Castrum şi îl are ca invitat pe cel mai cunoscut bluesman din România, AG Weinberger.
Un nume cu renume
Întâiul misionar al muzicii Blues în România. Aşa este considerat de către criticii de specialitate, artistul „crossover” de talie internaţională A.G. Weinberger. O prezenţă unică în peisajul muzicii, A.G. Weinberger a dovedit că dorinţa de a promova Blues-ul în peisajul românesc reprezintă un efort constant, care nu pare să-l obosească pe cel despre care renumitul BB King declară că este „un chitarist foarte bun şi dinamic.” Deţinătorul a şapte selecţii pentru nominalizare la Premiile Grammy şi decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler (2011) de către Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente, AG Weinberger le propune hunedorenilor o seară excelentă de blues şi jazz. Anul acesta, concertele sale poartă titlul generic GRINGO DE ROMÂNIA. Mai trebuie spus că AG Weinberger a fost desemnat ”Cel mai bun artist de blues al anului 2015” şi totodată, a primit premiul pentru ”Cel mai bun album de blues al anului 2015 – Mighty Business”, din partea Fundaţiei Muza.
„Concertul reprezintă o continuare a proiectului caritabil pentru susţinerea căruia am mai marcat un eveniment, luna trecută. După cum am mai spus, Complexul Socio-Medical Maria Beatrice din Alba Iulia este locul în care se tratează copilaşi între şase luni şi 18 ani, diagnosticaţi cu afecţiuni neuromotorii. Din cei peste 1.000 de copii trataţi aici de-a lungul anilor, statistica arată că mulţi provin din judeţul nostru. Am dorit ca prin astfel de acţiuni să ne alturăm Clubului care ne-a «năşit» şi care a demarat proiectul, dar în egală măsură să dăm o mână de ajutor celor aflaţi în nevoie. Ideea este să fie creat un cadru logistic şi funcţional care să prioritizeze prevenţia cu scopul de a minimiza pe cât posibil cazuistica paraliziei cerebrale la noul născut. Centrul se va axa şi pe dizabilitatea temporară la copii, datorată accidentărilor – reabilitare pre şi post-operatorie. M-aş bucura ca devenii să devină parte activă din acţiunea caritabilă şi să se bucure de un asemenea concert, zic eu, rar întâlnit în întreaga zonă. Cei interesaţi trebuie să ştie că rezervări se pot face la Agenţia Teatrului de Artă Deva, telefon 0766/068.728 sau la trezorierul Clubului Rotary Castrum Deva, Mircea Dumitru, telefon 0721/072.382. Preţul unui bilet este de 35 de lei. După achitarea onorariului artistic, suma rămasă va fi donată Centrului Medical Maria Beatrice”, a declarat Iulius Firczak, preşedintele Club Rotary Deva Castrum şi totodată, preşedintele Uniunii Culturale a Rutenilor din România (U.C.R.R). (M. Şerban)

2 comentarii la „AG Weinberger va concerta la Deva

 • 28 iulie 2016 la 22:18
  Permalink

  Da, o acțiune frumoasă. În lumea asta plină de impostori și răutăți unii fac bine altora.

 • 31 iulie 2016 la 12:02
  Permalink

  Gunoiul de Firțac si-a facut fiul presedinte peste tot. Mare si tare asta. Nu exista altul ca el.
  Probabil o sa-l vedem si pe lista de parlamentar…doar e „rutean” ca tat-su…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare