Actualitate

Tuberculoza, boală grea…

Ieri, s-a sărbătorit Ziua Mondială Împotriva Tuberculozei. Din nou, specialiştii au tras un semnal de alarmă în legătură cu pericolul acestei boli.

Un top ruşinos

Din cauza sărăciei, mizeriei şi lipsei de educaţie sanitară, România se află pe primul loc în topul ţărilor europene, în privinţa îmbolnăvirii de tuberculoză. Rata de îmbolnăvire la nivelul Europei este de 30 de bolnavi la 100 de mii de locuitori, în timp ce în România, valorile sunt triplate. În judeţul Hunedoara, anul trecut, s-au înregistrat 441 de bolnavi de tuberculoză, dintre care opt au fost copii. Rata de deces a acestei boli este de 82 la sută, ceea ce înseamnă că este foarte periculoasă, mai ales dacă nu este tratată. „Dorim să aducem în prim-plan pericolele la care se expun cei care deşi sunt infectaţi cu acest bacil care provoacă tuberculoză, nu îşi duc tratamentul până la sfârşit, renunţând la câteva săptămâni după ce au luat prima pastilă. Acest tratament trebuie urmat şase luni, pentru ca boala să fie eradicată complet, altfel, ea se poate reîntoarce în forme mult mai grave, care pot duce chiar la moarte”, spune dr. Maria Neagu, coordonator al Programului de tuberculoză din Hunedoara.

La fiecare 10 secunde, un om moare din cauza tuberculozei, iar la patru secunde, o persoană se îmbolnăveşte de tuberculoză. Potrivit raportului prezentat de Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, o treime din populaţia globului este infectată cu tuberculoză. (L. Botici)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura