Sport

Mult curaj, puţin pragmatism

Tânăra echipă FC Hunedoara, lidera Ligii a IV-a, a jucat fără complexe în faţa mult mai galonatei U. Cluj, ieri, pe Stadionul „Michael Klein“, însă diferenţa de valoare şi de experienţă şi-au spus cuvântul, iar „şepcile roşii” s-au impus cu 4-0.

Replică bună, dar fără gol

Partida a început practic de la 0-1, întrucât în primele secunde, clujenii au beneficiat de o lovitură liberă din preajma careului şi au reuşit să deschidă scorul. Lemnaru a reluat cu capul din mijlocul careului centrarea lui Ţene, mingea a lovit transversala, iar Voican a fost pe fază şi a marcat, tot cu o lovitură de cap, în poarta goală, de la patru-cinci metri. După gol, jocul a curs de la egal la egal, diferenţele între cele două echipe fiind puţin vizibile, în ciuda diferenţei de pretenţii, buget, experienţă şi renume. Ba am putea spune că au fost destule momente în care tinerii jucători pregătiţi de Nelu Mitrică au încercat să fie vioara întâi a meciului. Lidera Ligii a IV-a a avut şi ocazii, dar lipsa de experienţă şi luciditate i-a trădat pe hunedoreni în preajma porţii. Ratările s-au răzbunat, iar Lemnaru a stabilit scorul la pauză, la 0-2, în ultimul minut al reprizei. Atacantul clujean a expediat un şut din întoarcere de la marginea careului mare, perfect plasat, la care portarul Băieşu a reacţionat cu întârziere. Scenariul s-a menţinut acelaşi şi după pauză, deşi ambii antrenori au efectuat schimbări pe bandă rulantă, iar U. Cluj a mai punctat prin Popa (min. 74) şi Pop (min. 85), tot după faze aglomerate în careul hunedorean.

Nume de aur în tribune

Partida a prilejuit reîntâlnirea, în tribuna oficială, a unor foşti colegi din echipa de aur a Corvinului din anii 80. Ioan Mărginean, directorul sportiv al Universităţii şi fost jucător la Corvinul, s-a revăzut cu foştii colegi din echipa inventată de Mircea Lucescu, Nelu Petcu şi Dumitru Gălan, şi au depănat amintiri despre fermecătoarele meciuri şi vremuri de altădată. Isonul celor trei fotbalişti a fost ţinut de campionul mondial la box profesionist Mihai Leu şi de fostul şi actualul preşedinte al clubului, Gelu Simoc. (C. Marinuţ)

FC Hunedoara – U. Cluj 0-4 (0-2)
Au marcat: Voican (min. 1), Lemnaru (min. 45), Popa (min. 74) şi Pop (min. 85)
FC Hunedoara: Băieşu – Sabou, Geacă, Samoilă, Călugăr, Marin, Boloş, Trăscan, Corobea – Doroi, Stroia. Au mai jucat: Popa, Băiconi, Jigmon, Cristea, Rădulesc, Timofte, Radu, Răcăreanu, Vremi. Antrenor – Nelu Mitrică.
U. Cluj: Matache – Buşcă, – Ţene, Bonetti, Baiano – Victor Huvos, Basso, Alosto, Cojocnean – Lemnaru, Voican. Au mai jucat: Huţan, Danciu, Ad. Popa, Szilaghi, Teuşan, Bucşa, Reinaldo, Pop, Lecic, Luca. Antrenor – Viorel Hizo.
Arbitrii: C-tin Dănilă, Denis Haidiner, Ştefan Macoş (toţi Hunedoara).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura