Tripleta de la prefectură a fost învestită în funcţie

Sorina Popa
Ieri, au depus jurământul de credinţă pre­fectul judeţului, Călin Marian (PNL), dar şi cei doi sub prefecţi, Oana Biriş (USR) şi Lorincz Szell (UDMR). Evenimentul s-a desfăşurat în sistem online. Cei trei sunt de acum dem­ni­tari, în urma modifcării Statutului prefecţilor şi subprefecţilor. De asemenea, ei nu mai sunt obligaţi să demisioneze din partidele care i-au promovat.

Servitorii cetăţenilor
Un cuvânt extrem de important l-a avut vice­premierul Kelemen Hunor, care a spus, la şedinţa în sistem videoconferinţă, de înves­tire a prefecţilor şi subprefecţilor, că trebuie să ştie toţi că angajaţii din sistemul public sunt servitorii cetăţenilor şi nu invers. Hunor a spus că cei din administraţie trebuie să lucreze pentru cetăţeni şi nu invers.
Prefectul Călin Marian le-a mulţumit li­derului PNL, Ludovic Orban, preşedintei orga­nizaţiei judeţene Hunedoara a PNL, Vetuţa Stănescu, premierului, ministrului Lucian Bode, colegilor din partid, familiei, dar şi presei locale.

„Uşa mea e deschisă oricărui hunedorean”
„Voi continua ceea ce am început la ins­ti­tuţia prefectului, programul de guvernare. Declar anul 2021 anul dezvoltării economice în judeţ, anul investiţiilor. Să ducem pe cele mai înalte culmi şi sistemul de sănătate şi învăţământul. Vă spun cu mâna pe inimă că sunt un om deschis dialogului. Sunt sigur că toţi trei (n.r.-prefect şi cei doi subprefecţi) vom face o echipă bună.Le doresc succes ce­lor doi colegi din conducerea prefecturii. Sunt un partener loial al fiecărui hunedorean. Voi face tot posibilul ca nici un cetăţean să nu fie lezat din punct de vedere constituţional. Orice cetăţeran are uşa mea deschisă”, a spus prefectul de Hunedoara, Călin Marian.

Ne-a asigurat de buna ei credinţă
„Este o onoare şi o provocare. Este, de ase­menea o mare responsabilitate numirea în această funcţie. Mă angajez, ca alături de co­legii mei să implementăm politicile guver­nale şi să fiu un partener. Îi asigur pe hune­doreni de buna mea credinţă în această pos­tură”, a afir­mat Oana Biriş, subprefectul din partea USR.

Continuă în administraţia publică locală
„Este o onoare să încep pe această funcţie. Doresc să continui activitatea din admi­nis­traţia publică locală, pe care am început-o în urmă cu 15 ani. Am învăţat foarte mult în pe­rioada asta. Sunt un om al echipei. Sunt con­vins că vom aduce mai aproape de cetăţean această instituţie, a prefecturii”, a declarat subprefectul UDMR Lorincz Szell.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
HANDBAL. Turnee de calificare în campionatul juniorilor

Începând de astăzi până duminică au loc turnee de calificare în seriile geografice ale Cam­pionatului naţional pentru juniori la hand­bal,

Revenirea în competiţii a Simonei Halep se amână

După ce a renunţat să participle la tur­neul Qatar Total Open, programat în pe­ri­oada 1-7 martie, Simona Halep (foto) a

RUGBY. Mâine la Soci se joacă meciul Rusia-România

Naţionala de rugby a României va debuta mâine, 6 martie, în ediţia 2021 a Rugby Europe Championship, într-un meci cu

Închide