Trimite mai departe, atât! Aşa îl ajuţi pe RAREŞ

Sebastian Mezei

Acesta este titlul unui e-mail primit de curând şi care conţine un mesaj de apel umanitar, în care se cere ajutorul pentru a salva viaţa unui copil.
În conţinutul mesajului se prezintă o înţelegere cu Yahoo şi AOL, prin care aceste companii acordă sprijin financiar pentru toţi cei dispuşi să participe.
Acest mesaj circulă de multă vreme în România şi, uneori, are conţinutul modificat, dar în esenţă, se doreşte acelaşi lucru: retransmiterea mesajului către lista de contacte din agenda personală.
În realitate, nu există nici un copil cu numele Rareş, care să aibă legătură cu acest mesaj umanitar. De asemenea, nu există nici o înţelegere între persoane fizice şi Yahoo sau AOL.
Singurul scop pentru care circulă în Internet astfel de mesaje este acela de a aduna o listă de adrese de e-mail valide, care apoi sunt revândute. În momentul în care retransmiteţi mesajul la toţi prietenii din agendă, vă adăugaţi în listă, iar cel care a iniţiat mesajul va primi această listă.
În mesajul primit de mine am deja peste 50 de adrese de e-mail şi dacă aş retransmite mesajul la toate contactele din agendă, probabil într-o săptămână voi primi zeci de mii de adrese valide. Aceste adrese sunt colectate în baze de date, care vor fi utilizate pentru a transmite mesaje SPAM.
Sunt convins că în proporţie covârşitoare, cei care au retransmis mesajul, nici nu ştiu cum arată pagina de web a celor de la AOL, sau dacă au verificat existenţa vreunui mesaj pe paginile celor două companii.
Dacă sunteţi convins că un mesaj merită să fie retransmis, recomand ştergerea adreselor de e-mail existente în mesaj şi utilizarea funcţiei Bcc (Blind carbon copy), prin care destinatarii nu pot vedea adresele celorlalte persoane la care aţi transmis mesajul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.