ActualitateFlash

Tricolorul va fi arborat pe Parângul Mare

03 drapel Parang 90Maximilian Gânju

A devenit o tradiţie pentru jandarmii montani din Parâng, ca de Ziua Naţională a României, să arboreze tricolorul pe unul dintre cele mai înalte vârfuri montane din ţară.
Jandarmii montani din cadrul Postului Parâng vor arbora drapelul naţional pe Vârful Parângul Mare (2.519 m) şi în acest an. Misiunea va începe luni în zori zilei iar lor li se alătură şi alţi temerari ori salvamontişti din staţiune. Acţiunea este una extrem de grea, dat fiind faptul că traseul durează circa şapte ore, până când temerarii reuşesc să atingă cota 2.519 şi să fixeze hampa drapelului de borna care marchează vârful montan. Întoarcerea în staţiune ar putea fi la fel de dificilă, fiindcă ninge necontenit, iar la altitudini mari stratul de zăpadă este consistent. Graţie jandarmilor, de Ziua Naţională a României, Drapelul Naţional va flutura la cei peste 2.500 metri altitudine.

One thought on “Tricolorul va fi arborat pe Parângul Mare

  • Ziua Nationala a Romaniei este o sarbatoare a romanilor de pretutindeni. Ii doresc tarii noastre sa se bucure de prosperitate, cetatenii sa fie sanatosi, sa ne continuam cu incredere si rigurozitate drumul european. La Multi Ani Romania ! La Multi Ani Romani !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura