Actualitate

Judeţul, sub asediul zăpezii

03 zapada judet 6Maximilian Gânju

Ninsoarea puternică a îngreunat circulaţia pe principalele drumuri din judeţ, dar mai ales din Valea Jiului, în ciuda faptului că utilajele de deszăpezire au intervenit necontenit. Dacă primarii au intervenit cum au putut în localităţi, reacţia celor de la drumurile naţionale a fost întârziată.
În Petroşani, pe DN 66, la primele ore ale dimineţii, stratul de zăpadă era consistent şi se circula în condiţii de iarnă cu vizibilitate redusă, iar poliţiştii le recomandau conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope pentru sezonul rece. Circulaţia rutieră a fost îngreunată de ninsoare şi pe DN 66A, DN66 mai ales în segmentul Peştera Bolii, dar şi pe DN 7 Petroşani-Voineasa în Cheile Jieţului. Drumarii din Petroşani au ieşit la deszăpezire încă de la primii fulgi şi au răspândit tone de material antiderapant.
„Firma cu care Primăria Petroşani are contract pentru serviciile de deszăpezire a intervenit încă de dimineaţă cu material antiderapant pe toate drumurile din municipiu. Ulterior, s-a trecut cu plugul, pentru că a fost nevoie de un timp pentru ca materialul antiderapant să acţioneze, să topească zăpada. Noi suntem pregătiţi să intervenim astfel încât să nu avem probleme chiar dacă mai ninge”, a declarat directorul SPADPP – Petroşani, Daniel Vişan.
Municipalitatea Petroşani a achiziţionat circa 1.000 de tone de nisip, 1.000 de tone de sare şi clorură de calciu pentru intervenţia din această iarnă. La Petrila, autorităţile locale au fost luate prin „surprindere” de ninsoare, însă au avut noroc cu temperaturile ridicate care n-au lăsat stratul de nea să blocheze drumurile. În schimb, intervenţia angajaţilor de la drumurile naţionale n-a fost promptă nici în acest an, iar între Băniţa şi Haţeg s-a circulat extrem de greu. În plus, în jurul prânzului, un copac s-a prăbuşit pe DN 66, din cauza zăpezii şi a blocat traficul. Un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Petroşani a intervenit la degajarea drumului şi după circa 30 de minute, traficul a fost reluat. Şoferii au acuzat drumarii că la primele ore ale dimineţii nu au aruncat material antiderapant şi nici cu plugurile n-au înlăturat zăpada de pe carosabil. În replică, CNADNR spune că pe drumurile naţionale care tranzitează Valea Jiului, dar şi alte artere din ţară, s-a intervenit cu şase utilaje şi s-au răspândit 17 tone material antiderapant.
Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ploi şi ninsori care include şi judeţul nostru, avertizare valabilă până astăzi, vineri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura