Tribunalul Hunedoara îşi reia activitatea

Adriana Năstase

Din 15 mai, Tribunalul Hunedoara va relua gradual activitatea, a anunţat Mihaela Timişan (foto), preşedintele Tribunalului Hunedoara. Aceasta a venit cu informaţii despre cum vor lucra judecătorii instanţei în perioada 15 mai-31 august 2020.

Programul birourilor
Astfel, programul de lucru cu publicul la birourile registratură, arhivă şi informare şi relaţii publice va fi următorul: registratura – luni-vineri, ora 9-13.30; arhiva – luni-vineri, ora 9-14; arhiva de falimente – luni-vineri, ora 9-14; informare şi relaţii publice, ora 9-14; biroul apostile -luni-vineri, la cam. 221, etaj II, după cum urmează: preluare acte – între orele 10 şi 12; eliberare acte – între orele 12 şi 14; Biroul Local de Expertize Judiciare Tehnice şi Contabile de pe lângă Tribunalul Hunedoara: luni -vineri, între orele 9 şi 13, cam. 212, et. II.

Accesul, circulaţia şi staţionarea în sediu
„Începând cu data de 15.05.2020 accesul personalului în sediul Tribunalului Hunedoara şi al Judecătoriei Deva se va face prin intrarea din spate a clădirii (secundară). Accesul procurorilor şi al personalului Parchetului, al avocaţilor, consilierilor juridici, experţilor, interpreţilor, părţilor, participanţilor şi publicului va fi permis pe intrarea principală (dinspre Parc). Accesul în sediul instanţei se va realiza cu respectarea distanţei sociale de minimum 1.5 m. Indiferent de calitatea persoanei şi de calea de acces, principală sau secundară, toate persoanele care intră în sediul Tribunalului Hunedoara şi al Judecătoriei Deva vor fi testate cu scanerul termic în vederea stabilirii temperaturii corporale. Efectivele de pază nu vor permite accesul în clădire persoanelor a căror temperatură corporală depăşeşte valoarea de 37.5 grade, la două testări consecutive, efectuate la interval de 5 minute şi nici persoanelor care prezintă simptome de viroză, gripă sau răceală. Accesul în clădire nu va fi permis persoanelor care refuză testarea în vederea stabilirii temperaturii corporale.
Accesul în sediul Tribunalului Hunedoara şi al Judecătoriei Deva va fi permis exclusiv persoanelor care poartă măşti de protecţie facială sau produse înlocuitoare care să acopere nasul şi gura. Efectivele care asigură paza sediului instanţei, indiferent de calea de acces la care sunt amplasate, vor refuza permiterea accesului persoanelor care nu poartă mască de protecţie facială/produs înlocuitor care să acopere nasul şi gura”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Hunedoara.

Evidenţă strictă a cauzelor
În fiecare zi în care sunt programate şedinţe de judecată, cel târziu la ora 8.15, grefierul de şedinţă va preda jandarmului de la postul de pază situat la intrarea principală în sediul tribunalului, lista cauzelor care se judecă în acea zi. În cuprinsul listei va fi înscris intervalul orar în care se dezbat cauzele. Lista cauzelor, cuprinzând intervalul orar, sala şi etajul, va fi postată în ziua anterioară şedinţei de judecată pe portalul instanţei. Jandarmul din postul de pază va chestiona fiecare persoană care doreşte accesul în sediul Tribunalului Hunedoara şi al Judecătoriei Deva cu privire la numărul cauzei în care este implicată sau cu privire la biroul (registratură, arhivă, informare şi relaţii publice) la care doreşte accesul.
„Completul de judecată, la momentul fixării termenelor de judecată şi citării părţilor în procesele a căror judecată a fost suspendată de plin drept pe durata stării de urgenţă sau la momentul luării măsurilor necesare pentru primul termen de judecată în celelalte cauze, va stabili intervale orare în care să fie soluţionate un număr limitat de cauze. Grefierii de şedinţă vor ţine pentru fiecare şedinţă de judecată o evidenţă strictă a cauzelor repartizate şi a intervalelor orare în care au fost programate în vederea judecării. Intervalele orare stabilite vor începe cu ora 9.00, vor fi de maximum o oră şi vor continua până la epuizarea cauzelor din cuprinsul listei de şedinţă. Numărul cauzelor stabilite într-un interval orar poate fi diferit în funcţie de aprecierea completului în legătură cu intervalul de timp necesar dezbaterii uneia sau alteia dintre cauze”, a precizat judecătoarea Mihaela Timişan, preşedintele Tribunalului Hunedoara.

One thought on “Tribunalul Hunedoara îşi reia activitatea

  • 17 mai 2020 la 17:56
    Legătură permanentă

    Da si vor I mbolnavi de Covid 19. Acolo e spatiu in his si vin tot felul de oameni. Tribunal ele vor deveni focare de Covid 19.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.