Politica si administratie

Tribunalul dã câstig de cauza municipalitatii

  Carmen Cosman
    
Tribunalul Hunedoara a respins, ca nefondat, apelul formulat de Partidul Democrat Liberal-Biroul Permanent Local Hunedoara împotriva sentinţei civile nr. 3406/2009, pronunţată de Judecătoria Hunedoara, prin care democrat–liberalii erau obligaţi să părăsească sediul din municipiul Hunedoara. PDL mai poate face recurs la sentinţă, în termen de 15 zile.
 

Contractul a expirat în 2008
Conflictul dintre Primăria Hunedoara şi Partidul Democrat Liberal a început după ce edilii au constatat că PDL ocupă ilegal sediul de aproximativ 70 de metri pătraţi din municipiu. Contractul de închiriere a expirat în data de 1 ianuarie 2008, perioadă în care primar al HunedoarEI era Nicolae Schiau, care era în acelaşi timp şi preşedintele organizaţiei municipale a PD. Aşa că, formaţiunea politică a rămas în spaţiul pentru care plătea lunar aproximativ 400 de lei.

La judecătorie, a câştigat primăria  
În iunie 2008, Schiau a pierdut alegerile în faţa contracandidatului său de la PNL, Ovidiu Hada, iar acesta a cerut eliberarea spaţiului. PDL Hunedoara a refuzat şi, în consecinţă, primăria a acţionat în judecată formaţiunea politică. La finele lunii octombrie a anului trecut, Judecătoria Hunedoara a dat câştig de cauză primăriei. Potrivit sentinţei, instanţa „constată încetat contractul de închiriere. Dispune evacuarea pârâtului din spaţiu. Obligă pe pârât să plătească reclamantului chiria aferentă spaţiului, începând cu data de 01.01.2009 şi până la data evacuării efective a pârâtului din spaţiu”.     
PDL Hunedoara a făcut apel la sentinţă, iar procesul s-a judecat la Tribunalul Hunedoara, însă după cum se vede, nici aici, democrat–liberalii nu au avut câştig de cauză.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura