Actualitate

Grevă spontană la Lupeni

Carmen Cosman

Zeci de angajaţi ai societăţii de interes local din Lupeni, Universal Edil, au întrerupt ieri dimineaţă lucrul şi au protestat în curtea firmei. Oamenii nu şi-au mai luat salariile de opt luni de zile şi spun că au ajuns la capătul răbdării.
 

Neplătiţi, din luna mai
Cei 96 de angajaţii de la Universal Edil Lupeni, firmă, aflată în subordinea Consiliului Local, nu şi-au mai primit salariile din luna mai, iar ieri dimineaţa, câteva zeci de persoane au protestat în curtea societăţii. Oamenii spun că le-a ajuns cuţitul la os şi nu mai pot răbda, mai ales că au şi copii acasă. „Avem copii de întreţinut la şcoală, la facultate, fără să mai vorbesc de ratele la bănci. Ce facem, ce mâncăm de sărbători? Suntem neplătiţi de opt luni de zile şi simţim că nu mai putem”, au afirmat salariaţii participanţi la protest. Totuşi, protestul angajaţilor s-a terminat repede, pentru că oamenii au fost înştiinţaţi că greva este ilegală. Potrivit lui Ion Mânzală, liderul de sindicat de la Universal Edil Lupeni, se vor face, însă, toate demersurile legale, pentru ca luni să aibă loc un alt miting de protest.

Directorul, în aceeaşi situaţie
Directorul firmei, Miron Cocotă, spune că îi înţelege pe angajaţii care au încetat lucrul, dar firma traversează o perioadă financiară dificilă. „În măsura în care se va încasa, vom da salariile angajaţilor aşa cum putem, astfel ca fiecare să primească cel puţin un pic. Din păcate, firma este în această situaţie, pentru că populaţia, la rândul ei, nu are bani pentru prestările de servicii. Majoritatea plătesc la termoficare, spre exemplu, cu bonuri de cărbune. La rândul nostru, nu putem achita cu aceste bonuri celelalte contribuţii la stat sau la plata utilităţilor”, a declarat directorul Cocotă, care spune că nici el nu şi-a luat salariul şi se află în aceeaşi situaţie ca restul angajaţilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura