Intră la apă pentru medalii

9 decembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Cristian Rizan (foto) şi Alexandru Ancuţa, cei mai valoroşi înotători de la CSS Hunedoara, vor reprezenta România la Campionatul Ţărilor Central Europene, ce va avea loc în Serbia, la finalul săptămânii. Alţi nouă „delfini” de la clubul hunedorean vor „alerga” după medalii la Campionatul Naţional de Semifond, rezervat copiilor de 11-13 ani, se va desfăşura la Bacău, de azi până duminică.

Înoată sub tricolor

Multiplii campioni naţionali, hunedorenii Cristian Rizan şi Alexandru Ancuţa (16 ani), au fost selecţionaţi în lotul de 20 de sportivi cu care se va prezenta România la Campionatul Ţărilor Central Europene. Cei doi înotători antrenaţi de Anca Băjan vor concura la competiţia din Serbia împotriva unor sportivi din 12 ţări, în speranţa de a obţine primele medalii internaţionale pentru clubul lor. „Cristian Rizan a fost la un concurs similar şi anul trecut, şi s-a clasat pe locul cinci, ratând podiumul la câteva sutimi de secundă. Acum, sper ca amândoi să urce pe podium şi să aducă medalii internaţionale pentru clubul nostru, pentru că sunt talentaţi şi muncitori şi au mai multă experienţă. Rizan va înota în probele de 100 şi 200 metri bras, iar Ancuţa, în cele de 100 şi 200 metri spate”, a spus Anca Băjan, antrenoare la CSS Hunedoara care-i va superviza pe cei doi la concursul din Serbia.

Altfel de concurs

Alţi nouă sportivi cu vârste între 11 şi 13 ani de la clubul hunedorean vor încerca să pună mâna pe medalii la Campionatul Naţional de Semifond, care va avea loc la Bacău, de azi până duminică. Competiţia este una specială pentru hunedoreni, întrucât, pe lângă probele de viteză cu care sunt obişnuiţi, ei sunt obligaţi să înoate şi în cursele mai lungi de 400 sau 800 de metri, considerate de semifond. „Avem speranţe că sportivii noştri vor fi pe podium. Va fi însă dificil, pentru că noi ne antrenăm într-un bazin scurt (n.r.-25 metri) şi pregătim în special probele de viteză de 50, 100 şi 200 de metri, nu şi pe cele pe distanţe mai mari”, a spus Zeno Giurasa, tehnicianul care va conduce delegaţia hunedoreană la Bacău. Lotul CSS Hunedoara pentru Campionatul naţional de Semifond este format din următorii sportivi: Andrada Mălina, Andreea Gheorghe, Alexandra Boriţa, Denisa Iluca, Andreea Nan (toate medaliate la CN), Sergiu Cheţe, David Dumitrăşcuţa, Mihai Pavel şi Robert Maxim.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Tribunalul dã câstig de cauza municipalitatii

Tribunalul Hunedoara a respins, ca nefondat, apelul formulat de Partidul Democrat Liberal-Biroul Permanent Local Hunedoara împotriva sentinţei civile nr. 3406/2009,...

Grevă spontană la Lupeni

Zeci de angajaţi ai societăţii de interes local din Lupeni, Universal Edil, au întrerupt ieri dimineaţă lucrul şi au protestat...

Bulina neagră

Adriana Constantin, fost şef al filialei din Deva a firmei Broker SA

Închide