Trei proiecte cu finanţare europeană, semnate de primari din judeţ

Adriana Năstase

Ieri, la ADR Vest au fost semnate cinci proiecte cu finanţare europeană, dintre care trei pentru primării din judeţul nostru. Florin Oancea, primarul Devei şi Dănuţ Buhăescu, primarul Uricaniului, au semnat proiectele pentru oraşele lor.

Se reamenajează curtea şcolii
„Eficienţă energetică clădiri publice, oraşul Uricani, judeţ Hunedoara” vizează reabilitarea termică a două corpuri A şi B ale Primăriei oraşului Uricani, montarea de panouri solare pentru alimentare cu energie, refacerea reţelei de distribuţie a apei şi amenajarea accesului pentru persoane cu dizabilităţi. Implementarea proiectului se va desfăşura pe parcursul a 24 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 4.623.062 de lei (992.414 euro), iar valoarea finanţării nerambursabile este de 3.985.705 de lei (855.595 euro).
Proiectul municipiului Deva „Creşterea eficienţei energetice a blocului B – B-dul Decebal din Municipiul Deva” vizează izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, înlocuirea lifturilor, instalarea de sisteme alternative de producere a energiei şi înlocuirea corpurilor de iluminat din spaţiile comune. Implementarea proiectului este de 20 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 1.567.952 de lei (336.586 euro), iar valoarea finanţării nerambursabile este de 940.771 de lei (201.951 euro). Cel de-al doilea proiect al municipiului Deva semnat ieri, „Reabilitarea, modernizarea clădirilor şi echiparea infrastructurii educaţionale a Colegiului Naţional Pedagogic «Regina Maria» (şcoala generală)” vizează înlocuirea tâmplăriei existente, refacerea finisajelor interioare şi exterioare, lucrări la instalaţiile termice, electrice, sanitare şi antiefracţie, dotarea cu mobilier a şcolii şi a sălii de sport. De asemenea, prin intermediul acestui proiect se va reamenaja curtea exterioară a şcolii prin realizarea de zone verzi, alei şi locuri de odihnă pentru elevi. Implementarea proiectului se va face în 38 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 10.950.555 de lei (2.350.711 euro) iar valoarea finanţării nerambursabile este de 10.688.592 de lei (2.294.477 euro).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.