Trei medalii, multã experienţã şi puţinã relaxare

Ciprian Marinuţ

Gimnastele junioare de la CNS CSS „Cetate” Deva au câştigat pe toate planurile la ediţia a 17-a a „Alpen Adria Cup”, desfăşurată la Klagenfurt (Austria). Din punct de vedere sportiv, devencele au cucerit două medalii de aur şi una de argint şi au acumulat experienţă internaţională, iar în plan psihic, s-au relaxat după competiţiile grele din acest an.  

Dublu triumf la individual, argint la echipe
Cele mai bune rezultate dintre cele opt gimnaste de la clubul devean prezente la concurs le-au obţinut Asiana Peng şi Olivia Cîmpean. Asiana Peng a fost cea mai completă sportivă la categoria junioarelor II (de 12 ani), cucerind medalia de aur la individual compus cu un „scor” de 48.100 puncte. „Chinezoaica” de la Cetate Deva a fost urmată în clasament de Kaja Gutzeit (TV Detmold) – 47.150 puncte şi Alexandra Siegfried (SC Laichingen) cu 46.100 puncte, dintr-un total de 15 sportive. Olivia Cîmpean a strălucit în competiţia de la individual compus a junioarelor III (născute în 2001), cu un punctaj de 49.300. Podiumul la această categorie la care au luat startul peste 30 de gimnaste a fost completat de Livia Schmid (Aargauer TV) cu 47.200 puncte şi Anina Wildi (Aargauer TV) cu 47.100 puncte. Tot la această grupă de vârstă, Carmen Ghiciuc (45,000 puncte) a ocupat locul şase, iar Denisa Florea (43,950 puncte) a fost a 10-a. La grupa junioarelor I, Cetate s-a prezentat doar cu două gimnaste, care nu au prins podiumul la individual compus, dar împreună, au luat argintul la echipe. Ioana Nicoară (48,050) s-a clasat pe locul patru la individual,  Emanuela Pîrva (43,600) s-a situat pe 10, iar echipa CNS CSS „Cetate” Deva formată din cele două a obţinut medalia de argint. Formaţia deveană a acumulat 91.650 puncte şi a fost depăşită în clasament de SSV Ulm (Germania) – 99.150, dar a devansat clubul Salzburg (Austria) – 78.150.

Plusuri la experienţă şi motivare
Antrenorii Gina Gogean şi Cristinel Micu, care au condus delegaţia CNS CSS „Cetate” Deva la acest concurs, sunt mulţumiţi de rezultate şi de celelalte câştiguri obţinute de sportivele pe care le pregătesc. „Fetele au evoluat bine într-un concurs internaţional important, deşi întrecerea a fost una mai relaxată decât competiţiile din ţară. Dincolo de medalii, ele au câştigat experienţă internaţională şi noi prietenii cu gimnastele adverse. În plus, astfel de concursuri au rolul de a creşte motivaţia cu care gimnastele lucrează la antrenamente, pentru viitoarele competiţii. Pe lângă concurs, sportivele au reuşit să se şi relaxeze puţin, bucurându-se de oferta turistică excelentă din Austria”, a spus Gina Gogean. „Rezultatele sunt foarte bune, iar dacă se desfăşurau şi finale pe aparate, am fi avut încă 10-11 medalii. Cucerirea a două medalii de aur din trei posibile la individual compus reprezintă o performanţă deosebită, mai ales că gimnastele erau relativ obosite după ultimele două campionate naţionale”, a spus Cristinel Micu.
Competiţia desfăşurată la finalul săptămânii în Austria a aliniat la start gimnaste junioare din Austria, Serbia, Germania, Bulgaria, Croaţia, Slovacia şi România. Alte câteva gimnaste de la clubul devean vor concura în perioada 7-9 decembrie la o altă competiţie internaţională, care va avea loc la Novi Sad, în Serbia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii 27.11.2012

Diferenţa între VIP-uri şi persoanele normale este acceptată ca şi concept la nivel de mileniu trei, însă devine deranjantă atunci

Alegerile au amânat disponibilizările din minerit

În acest an nu se vor mai face disponibilizări în rândul angajaţilor Companiei Naţionale a Huilei SA Petroşani. Aceasta, în...

Flăcările au distrus biserica din Glodghileşti

În noaptea de duminică spre luni, un incendiu puternic a izbucnit la biserica ortodoxă din satul Glodghileşti, din comuna Burjuc.

Închide