Majoritatea oamenilor solicită locuinţe

Sorina Popa

Viceprimarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, are o misiune aproape imposibilă, când vine vorba de solicitarea de locuinţe, din partea celor care se prezintă la audienţe.

Din 800 de solicitanţi, doar 120 şi-au reînnoit cererea

La fel s-a întâmplat şi zilele trecute, când zeci de locuitori ai Hunedoarei s-au prezentat, unii nu se ştie pentru a câta oară, pentru a-şi încerca norocul legat de obţinerea unei garsoniere sau a unui apartament.
„Avem înregistrate 800 de cereri pentru locuinţe sociale în municipiu. I-am notificat pe toţi aceşti solicitanţi, deoarece cererile nu au mai fost verificate de peste 10 ani. Doar în 120 de cazuri am primit răspuns, adică, doar atâţia, din numărul total al celor care vor o locuinţă socială şi-au reînnoit solicitarea respectivă. Restul, fie sunt plecaţi la muncă în străinătate, fie şi-au achiziţionat deja un apartament. Mai mult, după verificările pe care le-am făcut pe teren, am constatat că 24 de apartamente sunt goale. Acestea fac obiectul anchetelor celor de la Serviciul Locativ al primăriei. Vom vedea de ce locuinţele respective au rămas goale şi, evident, le vom repartiza celor aflaţi pe listă. De asemenea, am mai identificat, cu ocazia controalelor efectuate, că în cazul a 29 de locuinţe sociale, nu s-au plătit taxele comune şi chiria. Chiria este subvenţionată de stat în proporţie de 90 la sută, dar unii nu înţeleg că restul sumei trebuie achitat”, a declarat Dan Bobouţanu, viceprimarul municipiului Hunedoara.

Cazuri şi cazuri…

O tânără a venit în audienţă la viceprimar, deoarece locuieşte într-o baracă pe malul Cernei, împreună cu soţul şi copilul de trei ani. Femeia are doar 18 ani şi a reuşit să absolve doar opt clase. Lucrează ca femeie de serviciu, dar are nevoie de o casă, pentru că nu mai poate locui în baraca respectivă. O altă hunedoreancă, de data asta în vârstă, a fost prostită de băiatul ei şi de noră să-şi vândă apartamentul, iar acum, copilul vrea să o scoată afară din casa lui. Asta, deşi i-a luat banii mamei sale. Viceprimarul i-a propus să o mute la Casa de bătrâni din municipiu, dar femeia nu a vrut. Conform legii, ea nu poate beneficia de o locuinţă de la stat, atâta timp cât a avut un apartament şi l-a vândut. O altă familie cu mulţi copii vrea să se mute într-un alt imobil, deoarece bărbatul se tot bate cu fratele său, pe care-l acuză că vrea să-i violeze fetele. El vine aproape săptămânal la primărie, în speranţa că va primi o altă locuinţă.

One thought on “Majoritatea oamenilor solicită locuinţe

  • 27 noiembrie 2012 la 2:24
    Permalink

    Pe perioada de iarna puteti sa le asigurati o locuinta in containere de dormit ,sunt ieftine 3000 de euro ,sau puteti sa le asigurati locuinte in adaposturi facute din magazinele mari care nu mai functioneaza cum este MiniMax ,cu paturi suprapuse cate doua ,asigurati 200 de persoane si asta numai intrun magazin ,sa nu mai doarma in baraci fara baie sau bucatarie ,daca vreti puteti sa-i ajutati .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare