Sport

Trei devence merg la Mondialele de gimnastică

Ciprian Marinuţ

Gimnastele Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu şi Amelia Racea (foto), legitimate la „Cetate” Deva, au fost nominalizate, ieri, de Federaţia Română de Gimnastică în lotul României, în vederea participării la Campionatul Mondial din Olanda (Rotterdam), din intervalul 16-24 octombrie.

„Cetate” domină lotul României

„Cetate” Deva, care a cucerit medaliile de aur şi bronz pe echipe şi cinci medalii la individual la recentul Campionat Naţional de Maestre, este singurul club din ţară care are mai mult de o gimnastă în echipa pentru Campionatul Mondial. Pe lângă devencele Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu şi Amelia Racea, multiple medaliate la Naţionale, din lotul României pentru competiţia supremă a lumii mai fac parte Sandra Izbaşa (Steaua Bucureşti), Ana Porgras (LPS Galaţi), Diana Chelaru (LPS Oneşti) şi Gabriela Drăgoi (CSS Buzău). „Selecţionarea celor trei sportive în echipa pentru Campionatele Mondiale confirmă că suntem cel mai puternic şi serios club de gimnastică din ţară. Le dorim succes tuturor fetelor din echipa României, întrucât toate şi-au şlefuit talentul în laboratul de performanţe de la Deva”, a spus Adrian Liga, directorul CNS – CSS „Cetate” Deva.

Componenţa loturilor (feminin şi masculin) României a fost trimisă către forul internaţional de profil, ieri, când era data limită pentru înscrieri. „Sigur că pot exista modificări în componeţa loturilor, în funcţie de starea de sănătate sau componenţa tactică. Mai avem ultimul concurs de verificare, triunghiularul din Elveţia de la finalul săptămânii, iar dacă va fi nevoie, se vor face modificările ce se impun”, a mai precizat Mircea Apolzan, secretarul general al FRG.

Cu gândul la medalii şi J.O. 2012

„Obiectivele României la acest Campionat Mondial sunt cucerirea unei medalii, dar şi una-două clasări pe locurile 4-6. De asemenea, foarte important, nu punem accentul pe rezultatele imediate, ci pe cristalizarea echipelor, pentru participarea la Campionatul Mondial de anul viitor şi, mai ales, la Jocurile Olimpice din 2012. Mondialul din 2011, la care vor merge primele 24 de echipe de la Rotterdam, constituie o primă etapă de calificare la Olimpiadă”, a spus Mircea Apolzan.

Delegaţia României va pleca spre Olanda în 10 octombrie, urmând a reveni a doua zi după încheierea C.M., adică în 25 octombrie. „Va fi o competiţie foarte dificilă. Este pentru prima dată în istoria Mondialelor, când numărul de echipe participante este atât de mare, încât este nevoie de două zile, şi la fete şi la băieţi, pentru calificări”, a încheiat secretarul general al FRG.

Calificările la feminin vor avea loc în 16 şi 17 octombrie, iar la masculin, în 18 şi 19 octombrie. În 20 octombrie este programată finala pe echipe la feminin, iar în 21, finala similară, dar la masculin, pentru ca în 22 octombrie, să aibă loc concursul de individual-compus (feminin şi masculin), iar în 23 şi 24 octombrie, finalele pe aparate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura