Comunitate

Parcul Tineretului, un spaţiu de relaxare pentru brădeni

Magdalena Şerban

Se poate spune că locuitorii municipiului Brad nu au de ce să-şi facă griji din punct de vedere al zonelor verzi, administraţia locală având grijă ca ele să fie păstrate, ba chiar extinse.
Un proiect de anvergură pentru municipiul Brad, trecut pe lista investiţiilor realizate de actualii edili, este Parcul Tineretului. Proiectul de reabilitare şi extindere a parcului amintit a fost finanţat din Fondul pentru Mediu, în cadrul programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului, prin realizarea de spaţii verzi. Valoarea totală a proiectului este de 885.000 lei, din care 500.000 de lei au fost bani proveniţi din Fondul de Mediu, restul fiind alocat de la bugetul local.
,,Am reuşit să accesăm din Fondul de Mediu o sumă importantă, în vederea reabilitării acestui parc. În cursul anului trecut şi în prima parte din 2010, am făcut eforturi ca acest colţ de natură să devină o oază de linişte,  binemeritată de locuitorii municipiului Brad. Mă bucur să văd că în fiecare zi, sute de brădeni petrec clipe frumoase aici. Parcul are, de asemenea, şi un rol educativ pentru cei tineri, aceştia trebuind să înveţe să menţină curăţenia în mod corespunzător, atât în parc, cât şi în întregul municipiu’’, declară Florin Cazacu, edilul-şef al municipiului.
Pe lângă frumoase fântâni arteziene şi un podeţ care aminteşte, într-un fel, de imaginile din povestirile romanţate, din parc nu lipsesc pistele pentru skateboard, pentru bicicletele BMX sau pentru role. Locurile de relaxare special amenajate, precum şi muzica în surdină, în întregul parc – toate acestea  adună localnicii aici cu mic, cu mare. Deşi i se spune Parcul Tineretului, este un loc de recreere destinat atât celor tineri, cât şi vârstnicilor, fiecare putându-se bucura de ceea ce le oferă acest cadru natural.
„Îmi doresc ca municipiul Brad să fie un adevărat oraş al mileniului III’’, ne spune, în încheiere, primarul Florin Cazacu. Şi uitându-ne la tot ceea ce a realizat până acum, de când este primar, îl credem pe cuvânt.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura