Trei cãrţi regale vor fi lansate la Deva, de Principele Radu al României

Trei poduri peste lume-1Magdalena Şerban

Miercuri, 12 februarie, începând cu ora 17:00, Alteţa Sa Regală Principele Radu al României va fi prezent la Deva, unde va lansa cele mai recente volume publicate la editura Curtea Veche: “Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare”, “Trei poduri peste lume” şi “Crăciunul regal”.
Lansarea va avea loc în incinta Deva Mall, la etajul IV, în Salle d’Or, iar intrarea va fi liberă. Această acţiune continuă turneul de promovare a volumelor în ţară, fiind precedată de evenimente similare notabile, precum cele din Buzău, Alba Iulia şi Bucureşti.
„În aceeaşi zi, ASR Principele Radu va avea o întâlnire cu elevii, părinţii şi profesorii din Deva, pentru promovarea lecturii în rândul tinerelor generaţii. Alteţa Sa va vorbi despre alegerea de a susţine programul “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Curtea Veche Publishing şi de multiplele direcţii de acţiune din cadrul acestuia, pentru a readuce lectura printre plăcerile celor mici. Programul, bazat pe seria de cărţi omonimă, luptă împotriva statisticilor din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a interesului pentru lectură în rândul copiilor şi dificultăţile acestora în înţelegerea textelor“, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene.
Din tainele Coroanei
De precizat că “Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe este o carte-album care prezintă destinul Principesei, în imagini, de la naştere până în zilele noastre, vorbind despre copilăria şi adolescenţa acesteia, despre studiile şi experienţa comunitară, despre viaţa de familie şi despre interesele şi activităţile întreprinse în folosul României. “Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” de ASR Principele Radu al României este un volum-jurnal. Cele trei poduri din titlu fac referire la trei treceri diferite, simultane şi fundamentale în viaţa Alteţei Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă şi trecerea de la condiţia de actor la cea de principe regal. Volumul “Crăciunul regal” de Principesa Margareta şi Principele Radu ai României, reprezintă o călătorie în sânul Familiei Regale. Totul are un început îndepărtat, în decembrie 1866, când tânărul Principe Suveran Carol găzduia, în modestul său Palat Domnesc de pe Calea Victoriei, primul Crăciun în România.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare