Trebuie să restituie milioane de euro

Fostul preşedinte al FIFA, Sepp Blatter (foto), urmărit pentru „suspiciuni de es­cro­cherie, abuz de încredere şi ges­tio­nare neloială” a explicat pentru ziarul Le Matin că „nu se teme de un proces” în afa­cerea plăţii suspecte care îl vizează şi pe Michel Platini, dar „nu este încă pre­gătit” din punct de vedere fizic să asiste la acesta, din cauza stării sale de să­nătate.
„Nu mă tem de un proces. Fiindcă juriştii, nu doar al meu, ci şi cel al lui Michel Platini şi alţi jurişti din Zurich, găsesc şi ei povestea asta incredibilă”, a declarat Blatter pentru ediţia de duminică a cotidianului elveţian.
„Fizic, nu mă simt încă pregătit. Acum nu aş putea avea un proces”, a adăugat Blatter, care a fost audiat la Zurich în prima jumătate a lui august.
Sepp Blatter şi Michel Platini sunt urmăriți de mai mulți ani și dosarul penal a dus la suspendarea din orice activitate legată de fotbal a celor doi și vizează plata de către FIFA a sumei de 2 milioane de franci elveţieni către preşedintele de atunci al UEFA, la începutul lui 2011 fără justificare scrisă, la ordinul lui Blatter.
Epilogul acestui dosar ce a distrus ca­rie­ra celor mai puternici oameni din fotbalul mondial a fost amânat câteva luni din cau­za stării de sănătate a elveţianului, care a fost internat în lunile decembrie şi ianuarie şi a fost supus unei complicate operaţii pe cord.
Atât Blatter şi Platini susţin că este vor­ba de un rest de plată pentru activitatea de consilier efectuată de francez între 1999 şi 2002.
FIFA, condusă din 2016 de Gianni Infan­tino, deplânge la rândul său absenţa unui contract scris care să menţioneze la momentul respectiv o astfel de remu­ne­raţie, şi îi cere lui Platini să restituie suma.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.