Selecționer nou la cârma Naționalei de futsal

Echipa naționala de futsal a României are un nou selecționer. Acesta este Endre Kacso (foto), fost antrenor al Națio­na­lelor U19 și U21 ale României.

Cinci titluri de campion
În vârstă de 45 de ani, Endre Kacso are în palmares cinci titluri de campion, șase Cupe ale României și trei Supercupe ale României toate cu City’US Târgu Mureș. Endre Kacso îi urmează în funcție lui Robert Lupu, care și-a încheiat mandatul la cârma primei reprezentative.
„Numirea mea ca selecționer al Națio­nalei de futsal a României mă onorează. Sunt conștient însă că este o res­pon­sa­bilitate uriașă, iar așteptările sunt pe mă­sură. Ce aș promite încă din startul man­datului meu? În primul rând faptul că voi demara un proces de întinerire a echipei naționale, care în ultimele sale campanii de calificare s-a bazat pe oamenii care duc greul de ani buni. Ca fost selecționer al Naționalelor U19 și U21 cunosc foarte bine potențialul noii generații a futsalului românesc. Am încredere în cei care vin din urmă. Avem nevoie de timp, asta e clar, dar în același timp știm că nimeni nu va avea răbdare cu noi, așa că trebuie să trecem urgent la treabă și să ducem mai departe munca la echipa națională”, a declarat Endre Kacso..
Naționala de futsal a României va avea primele confruntări oficiale anul viitor, în preliminariile pentru Cupa Mondială. „Vom avea însă mai multe acțiuni, printre care două meciuri amicale cu naționala Ucrainei, pe 25 și 26 septembrie. Locul de desfășurare urmează a fi stabilit în aceste zile”, a precizat Endre Kacso, care îi va avea în staff-ul său pe Szabolcs Mánya, fostul jucător de la FK Odorheiu Secuiesc, și pe Mihai Tătar, fostul portar al echipei City’US Târgu Mureș.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.