Traseul până la Cascada Lolaia, refăcut de rangeri

19 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Una dintre cele mai vizitate cascade ale Retezatului, mai ales că traseul până la ea este accesibil tuturor turiştilor, poate fi vizitată iarăşi în siguranţă.

Rangerii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au refăcut traseul către cascadă şi anunţă că-şi aşteaptă vizitatorii. Cascada este situată la intrarea în Parcul Naţional Retezat, la poarta de la Cârnic. Ascunsă bine printre „cotloanele” muntelui, arată doar o părticică din aventura care îi aşteaptă pe turişti în cel mai sălbatic munte al României. Zeci de mii de turişti o vizitează în fiecare an şi sunt fermecaţi de frumuseţea ei. Brazii semeţi ieşiţi ca din stâncă şi care se oglindesc în căldarea ei, fac spectacolul să fie plin de culoare. Lolaia, situată la altitudinea de 1.050 metri în partea de nord a parcului, este accesibilă pentru vizitare tot timpul anului. În trecut, accesul era dificil la cascadă, însă rangerii APNR, dar şi de la alte ONG-uri, jandarmi montani, salvamontişti şi alţi temerari au amenajat o potecă cu trepte şi balustrade, astfel ca vizitatorii să nu se accidenteze. Totodată, au fost montate indicatoare şi panouri informative în limbile română şi engleză, iar obiectivul nu mai poate fi ratat de miile de turişti care vizitează obiectivul turistic de la poarta de intrare în Retezat. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bazin didactic de înot la Vulcan

Municipiul Vulcan ar fi cea de-a treia localitate din Valea Jiului care va avea un bazin didactic pentru înot. Municipalitatea...

În Deva continuă acţiunea de trasare a parcărilor rezidenţiale

Administraţia publică locală continuă acţiunea de trasare a marcajelor pentru parcările rezidenţiale din municipiul Deva.

La Pui investiţiile majore merg înainte

Din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) sau prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), administraţia publică din...

Închide