Sport

Traseu clasic, dar fără bal, la Raliul Frumuseţii

Ciprian Marinuţ

Unica întrecere automobilistică din România, rezervată în exclusivitate sexului frumos, îşi va derula ediţia a 15-a, la finalul săptămânii, pe un traseu de 63,7 kilometri, între Deva şi Geoagiu-Băi.

Organizatorii competiţiei au anunţat, ieri, că în acest an, renunţă la tradiţionalul banchet, care se desfăşura de obicei la încheierea raliului.

 

Echipaje din România şi Bulgaria
Raliul Frumuseţii revine în acest an pe traseul „clasic” Deva-Geoagiu Băi, după ce în 2010, cursa s-a derulat  între Deva şi Arsenal Park din Orăştie. Ediţia a 15-a a unicei competiţii automobilistice, rezervată exclusiv femeilor, se va desfăşura sâmbătă, 4 iunie, iar organizatorii mizează pe prezenţa la start a 25-30 de echipaje. „Până azi (ieri n.r.), s-au înscris în competiţie 14 echipaje din ţară, din judeţele Hunedoara, Sibiu, Caraş-Severin, Constanţa, Timiş, Satu Mare şi Alba, şi patru din Bulgaria. Vineri, când se încheie perioada de înscrieri, sperăm să avem în jur de 25-30 de echipaje pe lista de start”, a spus Ioan Ştaier, directorul ACR Hunedoara Deva, iniţiatorul şi principalul organizator al Raliului Frumuseţii.

 

Trei probe speciale
Raliul Frumuseţii se desfăşoară pe traseul Deva-Hunedoara-Sântuhalm-Simeria -Rapoltu Mare-Geoagiu Băi, pe o distanţă de circa 63,7 kilometri, cu cinci controale orare şi trei probe speciale. „Este un concurs de regularitate. Diferenţa între echipaje nu se face la capitolul viteză, întrucât media orară e doar de 37,47 kilometri pe oră, ci la îndemânare şi perspicacitate”, a spus Ioan Ştaier. Proba specială unu va fi de îndemânare şi va avea loc în centrul Devei, fiind premiată cu „Cupa Consiliului Judeţean”. Proba specială doi este una de viteză, se va desfăşura în faţa Hotelului Rusca din Hunedoara şi va fi premiată cu „Cupa Primăriei Hunedoara”. Ultima probă specială va fi una surpriză şi se va desfăşura în faţa Hotelului Ceres din Geoagiu-Băi, fiind răsplătită cu „Cupa Primăriei Geoagiu”. După încheierea concursului oficial, vor avea loc o probă surpriză pentru copilot, cu întrebări din educaţia rutieră şi concursul „Miss Raliul Frumuseţii 2011”. Organizatorii au renunţat, la ediţia din acest an, la tradiţionalul banchet de la finalul concursului, pentru că unul dintre sponsorii importanţi şi-a retras sprijinul acordat competiţiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura