Sport

„Transfuzie“ amânatã la loturile gimnasticii

Ciprian Marinuţ

Junioarele de la CNS CSS „Cetate“ Deva au avut sclipiri de maestre la evaluarea celor mai promiţătoare sportive din ţară, efectuată de specialiştii Federaţiei Române de Gimnastică. În ciuda demonstraţiilor de talent ale mai multor sportive, FRG a amânat „transfuzia de sânge proaspăt“ la loturile naţionale, până după campionatele naţionale din această toamnă.

Selecţie continuă
Gimnastele junioare cu potenţial de strălucire la marile concursuri internaţionale ale senioarelor au fost atent testate şi evaluate, pe parcursul săptămânii trecute, în cadrul unui cantonament organizat de FRG la Centrul Olimpic de Pregătire de la Izvorani. „Materia primă“ pusă la dispoziţia antrenorilor federali de cluburile din ţară pentru promovare la nivele superioare de performanţă a fost de bună calitate, dar a dovedit că… mai are nevoie de şlefuire. Prin urmare, antrenorii federali au amânat nominalizarea gimnastelor care urmează să fie selecţionate în lotul de junioare sau promovate la lotul olimpic până după cele două campionate naţionale programate în această toamnă. „Gimnastele noastre s-au comportat bine la testări şi au fost lăudate. Dar, specialiştii FRG vor să analizeze în linişte rezultatele, aşa că nu s-a luat încă nici o decizie şi nu s-a făcut nici o nominalizare concretă. Loturile României, cel de junioare de la Deva şi cel olimpic de la Izvorani, îşi vor continua activitatea în vechile formule până la finalul anului, timp în care selecţia va fi continuă. Cele mai importante momente ale procesului de identificare a talentelor vor fi competiţiile interne din această toamnă. Prima etapă decisivă va fi Campionatul Naţional al Junioarelor I, II şi III, care va avea loc la Deva, în octombrie, iar al doilea moment cheie al selecţiei va fi la Campionatul Naţional al Maestrelor, programat în luna noiembrie, la Oneşti“, a spus Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate“ Deva.

Toate apreciate, unele lăudate
Cele 12 sportive de la clubul devean convocate la acţiunea FRG au demonstrat că şcoala de gimnastică de la Deva este în continuare aptă să producă valori. Toate gimnastele clubului devean au fost apreciate de antrenorii federali, iar unele dintre ele au fost lăudate. „Gimnastele prezente la acţiunea de la Izvorani au fost supuse unor baterii de teste, menite a le evalua aptitudinile pentru executarea anumitor elemente şi pregătirea fizică. Sportivele de la Deva au avut rezultate satisfăcătoare, demonstrând că sunt talentate şi bine pregătite. Antrenorii federali au avut cuvinte de laudă pentru două sportive, iar noi sperăm ca ambele să fie de la clubul nostru. Important e că selecţia va fi continuă şi că oricare dintre sportive are şanse de a demonstra la un moment dat că poate face pasul spre performanţă, prin accederea în lotul olimpic“, a spus antrenoarea Adela Popa.
Patru dintre cele 12 gimnaste de la CNS CSS „Cetate“ Deva, convocate la acţiunea FRG de la Izvorani sunt deja componente ale lotului naţional de junioare. Ştefania Stănilă, Miriam Aribăşoiu, Andreea Munteanu şi Ana Maria Ocolişan speră că vor face pasul spre echipa de senioare, pentru a concura la cele mai tari competiţii. În prezent, din lotul de senioare al României fac parte trei sportive de la „Cetate“ Deva, respectiv Raluca Haidu, Amelia Racea şi Diana Trenca. Celelalte opt gimnaste de la „Cetate“, care au fost convocate la Izvorani, sunt născute în anii 1998, 1999 şi 2000, iar speranţa lor este selecţionarea în lotul de junioare. Patricia Bec, Emanuela Pârva (născute în 1998) şi Asiana Peng (născută în 2000) sunt antrenate de Gina Gogean şi Cristian Micu, iar Ioana Nicoară (născută în 1998), Laura Jurca, Andreea Iridon, Mădălina Blendea (toate născute în 1999) şi Adela Florea (născută în 2000) sunt antrenate de Adela Popa şi Ioan Coroiu.

One thought on “„Transfuzie“ amânatã la loturile gimnasticii

  • D-le Marinut, ar fi bine sa nu mai repetati prostii (atat in 05.09 cat si in 16.09) – Patricia Bec nu mai face deloc gimnastica, nu mai e la CNS CSS Cetate Deva si nu a fost niciodata Bec P. antrenata de d-nul Cristinel Micu sau d-na Gina Gogean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura