Eveniment

Autorul crimei de la „Cuibul Veseliei“ a fost arestat

Cristina Ghenea

Procurorii au primit rezultatele testelor ADN, efectuate în cazul crimei săvârşite în clădirea dezafectată a fostului restaurant „Cuibul Veseliei“, din Deva. Acestea confirmă că autorul faptei a fost Ştefan Căldăraş, astfel că bărbatul a fost, în cele din urmă, arestat preventiv.

Potrivit procurorului Adina Velescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, expertiza arată că pe hainele suspectului a fost găsit ADN-ul victimei. Astfel, bănuiala anchetatorilor a fost confirmată şi Ştefan Căldăraş rămâne principalul suspect în acest caz. Aşa că bărbatul a fost prezentat ieri instanţei, cu propunere de arest preventiv, şi a fost trimis în spatele gratiilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Susţine, în continuare, că e nevinovat
„Suspectul a fost pus sub învinuire imediat după începerea investigaţiilor, însă iniţial, s-a dispus, faţă de el, măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea. Această măsură prevedea, însă, anumite obligaţii – de exemplu, de a se prezenta la Poliţie – pe care bărbatul nu le-a respectat. Astăzi (n.r. ieri), în schimb, în urma administrării unor probe suplimentare, acesta a fost arestat preventiv şi a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. În continuare, refuză să îşi recunoască fapta, spunând fie că hainele nu sunt ale lui, fie că le-a aruncat la un moment dat, şi că nu s-a mai atins, apoi, de ele, deşi există martori care susţin că l-au văzut îmbrăcat cu acestea”, a precizat Adina Velescu.
Ştefan Căldăraş are 59 de ani şi este din Deva. Este o persoană fără adăpost şi neşcolarizată, şi a mai fost cercetat pentru omor, însă în cele din urmă a fost achitat. De data aceasta, este acuzat de omor calificat în cazul crimei comise în clădirea dezafectată din zona Sălii Sportului, din Deva, unde un bărbat a fost găsit zăcând, fără suflare, într-o baltă de sânge. Cadavrul prezenta urme de violenţă la cap şi pe spate, fiind bătut, cel mai probabil, cu o bâtă de lemn.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.