Actualitate

Tragedie pe râul Strei. O femeie a murit, iar cinci persoane luate de curenţi au ajuns la spital

O femeie de 57 de ani a murit luni după-amiază, iar cinci persoane, între care şi trei minore de 3, 4 şi respectiv 17 ani, au fost în pericol de înec după ce au fost surprinse de curenţii pu­ter­nici pe râul Strei, a informat Inspec­toratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Nu a răspuns manevrelor de resuscitare
Incidentul a avut loc pe raza localităţii Strei, cele şase persoane aflându-se la scăldat atunci când nivelul apei a cres­cut brusc şi le-a surprins în albia râului. În ajutorul celor şase persoane-trei adulţi şi trei minori- au sărit iniţial mai mulţi oameni care se aflau pe mal şi au reuşit să le scoată din apă. Ulterior, la faţa locului au ajuns de urgenţă cinci autospeciale ale ISU Hunedoara, un echipaj SMURD şi două echipaje ale Ser­viciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), fiind solicitată şi prezenţa unui elicopter SMURD de la Arad. „Din nefericire, o femeie în vârstă de 57 de ani a fost gă­sită în stop cardio-respirator şi, în ciuda eforturilor depuse de echipajele me­di­cale, aceasta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată de­ce­dată de către medicul de pe elicopterul SMURD”, a precizat sursa citată.
Celelalte cinci victime-un bărbat în vârstă de 33 de ani, o femeie în vârstă de 30 de ani şi cele trei minore au fost monitorizate de către echipajele SMURD şi SAJ la locul evenimentului, după care au fost transportate la spi­ta­lul din Hunedoara pentru investigaţii me­dicale suplimentare. (A.Năstase)