Traficanţi de comori, vânaţi de poliţiştii hunedoreni

19 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

03 vas ceramic cu monede anticeMaximilian Gânju

Specialiştii de la IPJ Hunedoara în activităţi de investigare a infracţiunilor la regimul patrimoniului cultural au fost solicitaţi să efectueze mai multe percheziţii în judeţele Iaşi şi Neamţ la persoane bănuite de trafic cu bunuri arheologice.
Poliţiştii hunedoreni au fost solicitaţi de IGPR pentru a derula acţiunea din zona Moldovei, datorită expertizei lor în infracţiuni la regimul patrimoniului cultural. Astfel, au fost derulate opt percheziţii împreună cu poliţişti din judeţele Iaşi şi Neamţ, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR, iar anchetatorii au descoperit sute de monede antice şi medievale, din aur şi argint, detectoare de metale, dar şi alte artefacte.
„IGPR se ocupă de acţiune, o coordonează, şi de regulă, sunt chemate în sprijin şi judeţele care au structuri de investigaţii pe patrimoniul cultural. Poliţiştii din IJP Hunedoara au expertiză, avem specialişti în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, însă sunt mai multe judeţe care au asemenea structuri. Ai noştri s-au specializat pentru că avem siturile arheologice şi au participat la o serie de întâlniri şi în străinătate”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. În urma percheziţiilor, la una dintre adrese, poliţiştii au descoperit un vas ceramic medieval cu peste 600 de monede antice şi medievale din aur şi argint, precum şi cinci detectoare de metale folosite în activitatea infracţională.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lovită pe trecerea de pietoni

Ieri, în jurul orei 16.00, o femeie de 44 de ani din Petrila a fost lovită de un autovehicul în...

Agresorul de pe casa scării rămâne după gratii

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au decis menţinerea în arest a lui Valentin Vizi, din Lupeni, acuzat de tentativă de omor. Acesta...

A zburat cu maşina peste sensul giratoriu

Mare mirare pentru şoferii din Valea Jiului care au trecut prin municipiul Vulcan, după ce într-un sens giratoriu au zărit...

Închide