Trafic de influenţã, o afacere de familie

11 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Nicolle Ebner

Doi bărbaţi din Orăştie, tată şi fiu, s-au trezit cu un dosar penal pentru trafic de influenţă. Acuzaţiile şi dovezile în acest sens vin din partea mai multor cetăţeni din Geoagiu, care, încrezători în promisiunile orăştienilor, s-au ales în final cu o pagubă de 5.000 de euro.

5.000 de euro pentru mită
Trei locuitori din Geoagiu nu mai ştiau ce să facă şi la cine să apeleze ca să-şi salveze neamurile de la puşcărie. Din aproape în aproape, luna trecută au ajuns la Virgil şi Dragoş T., primul-pensionar în vârstă de 60 de ani-tatăl, şi al doilea, în vârstă de 28 de ani, fără ocupaţie-fiul, ambii din Orăştie. Cei doi le-au promis neamurilor disperate că vor interveni pe lângă judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia pentru eliberarea rudelor lor, închise la Penitenciarul Bârcea Mare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Însă, ca orice pe lume, şi acest serviciu costă. Şi nu oricât, ci vreo 5.000 de euroi. Într-un târziu, când solicitanţii intervenţiei şi-au dat seama că tatăl şi fiul au uitat să-şi îndeplinească promisiunea, au făcut reclamaţie la Poliţia Geoagiu, oamenii legii întocmind dosar de cercetare penală împotriva celor doi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
Tatăl şi fiul sunt cercetaţi în stare de libertate, însă cauza a fost declinată către Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, pentru competenta soluţionare. Aşa că nu-i exclus ca traficanţii de influenţă să devină colegi, la puşcăria din Bârcea, taman cu tâlharii pentru eliberarea cărora fuseseră plătiţi să intervină.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Şi-a fãcut harakiri cu briciul

În hunedorean din localitatea Densuş, probabil sătul de viaţă şi prea afectat de singurătate, a încercat să-şi pună capăt zilelor...

„Cei vinovaţi sã plãteascã!”

Avocatul Pompiliu Bota nu se mulţumeşte doar cu recunoaşterea nevinovăţiei de către CEDO, ci vrea şi pedepsirea celor pe care-i...

125 de ani de metalurgie hunedoreanã

A fost ziua de 12 iunie 1884, când la Hunedoara s-a pus în funcţiune primul furnal. Acest prim furnal al...

Închide