Totuşi, cine va fi viceprimar la Petroşani?

14 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 consiliul local petrosaniMaximilian Gânju

Surpriză de proporţii pe scena politică din Petroşani, după ce liberalii au tras din răsputeri pentru a-şi recâştiga postul de viceprimar al municipiului, funcţie pe care au deţinut-o până în octombrie anul trecut. PSD avea promis acest post, însă socoteala iniţială pare că nu mai bate.
Nu recunosc că au negociat în secret
Potrivit unor surse politice, liberalii din Valea Jiului ar fi dat o lovitură de graţie PSD Petroşani, după ce au negociat, în secret, o nouă majoritate în legislativul local, iar la şedinţa de la finalul acestei luni vor veni cu o propunere pentru scaunul de viceprimar al municipiului. Aceleaşi surse susţin că, dacă înţelegerea parafată în secret cu partenerii politici cu care s-a negociat va fi respectată, postul de viceprimar va din nou al liberalilor, în detrimentul PSD.
Preşedintele PNL Petroşani, Dorina Niţă, confirmă că liberalii au un om cu care vor merge în şedinţa de la finele acestei luni. ”În mod normal ar trebui să existe un candidat al noului PNL. Vom merge cu acest candidat şi este posibil să fie şi pe placul celorlalte partide. Vedeţi că nici în partea cealaltă (n.r. PSD) pare că nu există un consens, cine va fi candidat”, a declarat liderul PNL Petroşani.
Coordonatorul PNL Valea Jiului, Costel Avram, recunoaşte că s-a discutat şi „cu alte tabere politice” o susţinere a candidatului PNL, însă respinge ipoteza că negocierile au fost duse în secret. „Postul de viceprimar a aparţinut PNL, nu văd ce este anormal ca PNL să aibă iarăşi un candidat? Nu confirm şi nici nu infirm ce spuneţi, nu ştiu ce surse aveţi, însă recunosc că şansele să avem viceprimar sunt foarte mari. Semnalele noastre spun că un liberal va fi viceprimarul municipiului Petroşani. Noi, împreună cu colegii din PDL, facem tot posibilul să câştigăm această funcţie”, a declarat Costel Avram, liderul liberalilor din Valea Jiului. Şansele unei răsturnări de forţe în Consiliul Local Petroşani sunt foarte mari, dat fiind faptul că PSD şi UNPR au doar un consilier în plus, iar orice ”dezertare” poate înclina balanţa în favoarea opoziţiei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Berbeceanu o cheamă pe Alina Bica la bară

Procesul deschis de DNA împotriva anchetatorilor fostului şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu (foto), a avut ieri un nou termen...

Descoperit cu gâtul tăiat în mijlocul străzii

Gest teribil al unui bărbat de 54 de ani din localitatea Petrila. Acesta şi-a tăiat gâtul în apartamentul în care...

Doctoriţa Mateescu nu a reuşit recuzarea completului de judecată

Ieri, magistraţii Judecătoriei Petroşani au respins cererea de recuzare a completului de judecată formulată de avocatul fostului director al Spitalului...

Închide