Berbeceanu o cheamă pe Alina Bica la bară

14 ianuarie 2015 | 2 Comentarii | Publicat in: Eveniment, Flash

03 berbeceanu (4)Natalia Bumbac

Procesul deschis de DNA împotriva anchetatorilor fostului şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu (foto), a avut ieri un nou termen de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Potrivit încheierii de şedinţă de la termenul anterior, instanţa a hotărât să înceapă audierea părţilor din dosar şi a martorilor care au fost acceptaţi de magistraţi. Tot atunci, au fost admisă o serie de probe şi a fost fixat un calendar conform căruia se vor audia cei peste 120 de martori admişi de instanţă.

La şedinţa de ieri, primul care a fost citat pentru audieri este poliţistul Alin Muntean, acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual, în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă. La următorul termen din 21 ianuarie vor fi audiaţi, conform calendarului stabilit, procurorul Nicolae Cean şi Traian Berbeceanu. Potrivit aceleiaşi încheieri de şedinţă, fostul şef al DIICOT – Serviciul teritorial Alba, procurorul Ioan Mureşan, nu va fi audiat, deoarece a spus în faţa magistraţilor: „că nu doreşte să dea declaraţii”.
Printre martorii admişi de ÎCCJ pentru a fi audiaţi, se numără angajaţi ai BCCO Alba Iulia, procurori DIICOT din Alba şi Hunedoara, procurorul şef al DNA Alba Iulia, angajaţi SRI, oameni de afaceri, dar şi interlopi. La propunerea procurorilor DNA au fost admişi 58 de martori, alţi 13 au fost acceptaţi la propunerea lui Alin Muntean, iar din partea lui Ioan Mureşan au fost admişi 50 de martori. Unii dintre ei se regăsesc atât în lista procurorilor, dar şi în cea a inculpaţilor. Potrivit unui articol apărut în ştiripesurse.ro,  Traian Berbeceanu ar fi solicitat la termenul de ieri, audierea în acest dosar a Alinei Bica, fosta şefă a DIICOT, aflată în prezent în arest. Acesta ar mai fi solicitat şi audierea procurorului şef adjunct al DIICOT, Elena Hosu, cea care conduce în prezent interimar instituţia, dar şi a şefului Poliţiei Române. Traian Berbeceanu a susţinut că fostul procuror şef al DIICOT poate oferi o mărturie din care să reiasă că ştia despre acest dosar care a fost fabricat de cei trei, respectiv Ioan Mureşan, Alin Muntean şi Nicolae Cean.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. copilu spune:

    Ce dracu! Infractor cheama la bara alt infractor. De risul lumii. Asta e caracterul lui berbecu : infect.

  2. hunedorean spune:

    Da ada e. Honda civic e primita cadou de la uscatu. Acest procuror il mai protejeaza si pe ludusan de la fabrica de piine maestro din deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Descoperit cu gâtul tăiat în mijlocul străzii

Gest teribil al unui bărbat de 54 de ani din localitatea Petrila. Acesta şi-a tăiat gâtul în apartamentul în care...

Doctoriţa Mateescu nu a reuşit recuzarea completului de judecată

Ieri, magistraţii Judecătoriei Petroşani au respins cererea de recuzare a completului de judecată formulată de avocatul fostului director al Spitalului...

Gerom nu mai cere insolvenţa CEH

În urma negocierilor, societatea Gerom SA a renunţat la deschiderea procedurii de insolvenţă pentru Complexul Energetic Hunedoara. Directorul general al...

Închide