Podul de la Şoimuş intră în reparaţii capitale

14 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

02 pod soimusStarea deplorabilă în care se află podul de peste Mureş, de la Şoimuş, îi nemulţumeşte pe mulţi şoferi. Pe zi ce trece, gropile din asfalt se înmulţesc, iar cel mai deranjant este faptul că unele care au fost plombate reapar la scurt timp.
Adânciturile în asfalt sunt atât de mari şi de dese, încât sunt imposibil de ocolit din cauza spaţiului restrâns şi a traficului intens. Aşa se face că până să ajungă la mult râvnita autostradă dintre Deva şi Sibiu, conducătorii auto au de trecut printr-o întreagă aventură.
Este vizibil că podul respectiv necesită reparaţii serioase, iar în acest sens, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a încheiat un contract de prestări servicii cu firma Selina, din Oradea. „Avem o echipă care repară în permanenţă gropile care apar la podul de peste Mureş. Chiar ieri (n. r. 13 ianuarie) au fost făcute reparaţii şi au fost acoperite gropile din asfalt, s-a lucrat până seara târziu. Când apare o groapă, o acoperim şi aşa vom proceda până când podul va intra în reparaţii capitale. Mai exact, în 1 martie vom începe lucrările de reabilitare a podului. Pe perioada lucrărilor se va circula pe un singur sens, urmând ca circulaţia de pe al doilea sens să fie deviată pe o altă rută. În prezent se caută soluţii la această problemă, care vor trebui aprobate şi de poliţia rutieră. Avem mai multe variante pentru devierea traficului de pe podul de peste Mureş, din zona localităţii Şoimuş. Circulaţia maşinilor ar putea să fie deviată ori pe podul de pe barajul de la Mintia, ori pe cel de la Ilia, urmează să vedem ce se va decide”, a afirmat Liviu Cozmei, director tehnic în cadrul firmei Selina, responsabil de proiectul de reabilitare al podului de la Şoimuş. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Totuşi, cine va fi viceprimar la Petroşani?

Surpriză de proporţii pe scena politică din Petroşani, după ce liberalii au tras din răsputeri pentru a-şi recâştiga postul de...

Berbeceanu o cheamă pe Alina Bica la bară

Procesul deschis de DNA împotriva anchetatorilor fostului şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu (foto), a avut ieri un nou termen...

Descoperit cu gâtul tăiat în mijlocul străzii

Gest teribil al unui bărbat de 54 de ani din localitatea Petrila. Acesta şi-a tăiat gâtul în apartamentul în care...

Închide