Totuşi, când vor începe lucrările de reabilitare şoselei Hunedoara-Călan? Arhitectul şef zice hăis, directorul tehnic, spune cea!

12 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

 

       Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Bobora, declara într-o conferinţă de presă, joi, 8 august 2019, că a doua zi, adică vineri, 9 august 2019 va anunţa ce decizie va lua în legătură cu managerul proiectului de reabilitare a Drumului Judeţean Hunedoara-Călan.
Nu a făcut-o. Motivul, susţine şeful instituţiei judeţene, o nouă şedinţă a celor responsabili cu această investiţie importantă.
Doi se bat, hunedorenii mai aşteaptă
Coordonatorul proiectului, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sorin Vasilescu, susţine că au fost încă două şedinţe în care s-a discutat dacă mai e nevoie sau nu de o nouă autorizaţie de construcţie pentru lucrările de modernizare la DJ 687, în condiţiile în care constructorul a suspendat investiţia, din cauză că nu sunt în regulă documentele.
După ce s-a semnat cu mare tam tam acest proiect finanţat cu fonduri europene, după ce s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, în scurt timp lucrările au fost oprite. ”Sunt două puncte de vedere diferite ale unor departamente din Consiliul Judeţean. Pe de o parte este punctul de vedere al arhitectului şef al judeţului, care spune că, potrivit legii, este nevoie de o nouă autorizaţie de construcţie pentru investiţia respectivă. Motivaţia este că sunt modificări la Documentaţia Tehnică de Avizare a Construcţiei şi Proiectul Tehnic. Pe de altă parte, Direcţia Tehnică susţine că nu avem nevoie de o nouă autorizaţie de construcţie. Legea arată că, indiferent de modificări, că sunt minore sau majore, e nevoie de o nouă autorizaţie. În aceste condiţii, vom trimite o adresă către Inspecţia de Stat în Construcţii, filiala regională de la Timişoara, care să ne spună care este punctul de vedere corect”, a declarat vicepreşedintele Sorin Vasilescu, coordonatorul proiectului de reabilitare a Drumului Judeţean Hunedoara-Călan.
O indecizie care prelungeşte agonia
Ca atare, nu numai că s-au oprit lucrările, dar se pare că ele vor fi o perioadă lungă stopate, deoarece ştim cu toţii cât durează până trimit funcţionarii adresele, dar şi mai mult până li se răspunde la ele. şi, cu toate acestea, preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Bobora, insistă să nu ia o decizie în legătură cu responsabilii celei mai mari investiţii pe fonduri europene din judeţ. Iar acest lucru prelungeşte până nu se ştie când momentul începerii lucrărilor.(Sorina Popa)

Sorina Popa)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţ finanţe, 13.08.2019

Patru tineri au vandalizat filigoria din Parcul Cetate

Poliţiştii locali din municipiul Deva au prins în dimineaţa zilei de luni, 12 august 2019, în jurul orei 5:00, patru...

Primarul Florin Oancea: Parcarea privată din spatele Casei de Cultură este ilegală!

Scandal cu parcarea privată din spatele Casei de Cultură din municipiul Deva! De câteva zile, devenii care au vrut să-şi...

Închide