Toţi elevii din Deva pot circula gratuit cu autobuzele

Sorina Popa

Primarul Devei, Florin Oancea, a venit cu o iniţiativă în faţa aleşilor locali, aceea ca elevii să circule gratuit pe mijloacele în transport în comun din municipiu.

Asta, pentru că de săptămâna trecută, transportul în comun este efectuat cu maşinile închiriate de Societatea de Transport Public Local Deva SRL, aparţinând primăriei. Conform HCL nr. 334/2018, vor beneficia de acordarea unei reduceri de 100 la sută din preţul abonamentului (gratuit), toţi elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat care frecventează unităţile de învăţământ din municipiul Deva, pe tot parcursul anului calendaristic 2018. Până la primirea abonamentelor, elevii pot circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat pe anul în curs.
”Avem societatea noastră de transport local, de aceea trebuie să venim în sprijinul familiilor cu venituri modeste. Mulţi dintre părinţi au venituri modeste, dar au copii mulţi. Ce ar fi însemnat ca aceştia să plătească 2 lei pentru o cursă, deci 4 lei pe zi pentru un copil. Toţi elevii vor avea gratuitate pe toate traseele şi pe tot parcursul zilei, nu numai dimineaţa sau la amiază. De la Inspectoratul Şcolar vom avea toate datele cu elevii care vor beneficia de acest serviciu. Societatea noastră îşi permite acest lucru. Sunt aproximativ 9.540 de elevi în Deva, evident, nu toţi folosesc mijloacele de transport în comun”, a declarat primarul Florin Oancea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.