Actualitate

Tot mai mulţi hunedoreni îşi asigură casele

Cristina Ghenea

Se poate spune că hunedorenii se conformează cerinţelor impuse de lege şi îşi asigură locuinţele. Reprezentanţii firmelor care încheie astfel de poliţe, fie ele obligatorii, fie facultative, se aşteaptă ca numărul clienţilor să crească în urma dezastrelor provocate de furia iernii.

Oamenii optează pentru poliţele facultative
Potrivit lui Viorel Ghimişi, directorul Astra Asigurări – sucursala Deva, în cursul anului trecut, la compania pe care o reprezintă, au fost încheiate între 50.000 şi 70.000 de asigurări de locuinţe în judeţul nostru, în timp ce în primele şase săptămâni ale acestui an, s-au încheiat aproximativ 2.500 de poliţe. „În primă fază s-au încheiat câteva sute de asigurări obligatorii, dar după ce legea a fost modificată, şi au fost acceptate şi poliţele facultative, proprietarii de locuinţe au optat numai pentru acestea. Anul trecut, de exemplu, cele mai multe asigurări au fost încheiate în perioada iunie – iulie – adică aproximativ 45.000 de poliţe la nivel de judeţ – însă acest lucru se datorează unei campanii puternice şi avantajoase, desfăşurată de agenţii noştri”, a declarat Viorel Ghimişi. De altfel, acesta a adăugat că şi primăriile din judeţ încep să se conformeze şi să asigure locuinţele pe care le au în proprietate. „Primăria Geoagiu a încheiat în jur de 30 de poliţe, iar Primăria Vulcan, aproximativ 900, pentru locuinţele din blocurile ANL din municipiu“, a mai precizat directorul sucursalei din Deva a companiei Astra Asigurări.

Noi oferte avansate de asiguratori
Frigul şi ninsorile abundente din ultima perioadă creează inclusiv pagube materiale. De aceea, companiile de asigurări vin în ajutorul proprietarilor de locuinţe, cu noi oferte. „Un risc nou pe care l-am inclus în poliţa de locuinţe se referă la urmările spargerii conductelor, de exemplu, sau a rezervoarelor, ca urmare a îngheţului. Zăpezile din acest an dovedesc încă o dată necesitatea asigurărilor. De exemplu, în această lună, au fost avizate trei daune produse ca urmare a prăbuşirii acoperişului, din cauza greutăţii stratului de zăpadă la nişte anexe gospodăreşti“, a declarat Marius Barabaş, directorul sucursalei Allianz Ţiriac a judeţului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura